Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Polijas policisti palīdzēs lietuviešiem apsargāt robežu ar Baltkrieviju

Lietuvas robežu ar Baltkrieviju, ko joprojām cenšas šķērsot nelegālo migrantu grupas, no trešdienas lietuviešu robežsargiem palīdz apsargāt arī Polijas policisti, paziņojusi Lietuvas Iekšlietu ministrija.

Lietuvā šonedēļ ieradušies 53 poļu policisti, kurus pēc mēneša nomainīs citi viņu kolēģi.

"Nešaubos, ka kopā mēs tiksim galā ar šo izaicinājumu un aizstāvēsim Lietuvu un Poliju no Baltkrievijas režīma organizētā uzbrukuma. Abu valstu tiesībsargājošo iestāžu darbinieki ir profesionāļi un labi pārzina savu darbu. Vēsturiski Lietuva un Polija ir sadarbojušās vienmēr, un arī šis laiks nav izņēmums," uzsvērusi iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

Kā norādījis Polijas iekšlietu ministrs Mariušs Kamiņskis, šādu palīdzību Polijai lūgusi Lietuvas valdība. Pēc viņa teiktā, Baltkrievijas režīms, atbalstot nelegālo migrantu ierašanos no Tuvo Austrumu valstīm un stumjot viņus pāri robežai, "spēlē cinisku spēli" un atriebjas Lietuvai un Polijai, kas devušas drošu patvērumu baltkrievu opozīcijai.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai šovasar krasi pieauga un kopš gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4100.

No 3.augusta saskaņā ar iekšlietu ministres rīkojumu Lietuvas robežsargi migrantus, kuri nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, sāka piespiest doties atpakaļ, bet stabilizējoties situācijai Lietuvā, nelegālo migrantu skaits sāka pieaugt pie Baltkrievijas robežām ar Latviju un Poliju. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits