Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Seima komisijas vadītājs: Dažu robežkontroles punktu ar Baltkrieviju slēgšana ir tikai laika jautājums

Krievijas grupējuma Vagner algotņu atrašanās Baltkrievijā dēļ dažu Lietuvas robežkontroles punktu slēgšana ir tikai laika jautājums, piektdien paziņoja Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns.

Intervijā Lietuvas sabiedriskajai radiostacijai Kasčūns teica, ka robežas ar Baltkrieviju slēgšanas iespēja ir reāla un Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komisija pirms dažiem mēnešiem jau ir ieteikusi apsvērt noteiktu robežkontroles punktu slēgšanu.

"Dažu robežkontroles punktu slēgšana ir tikai laika jautājums. Tas noteikti tiks izdarīts. Pašlaik detaļās neieslīgsim, kuri tie būs, bet, ja novērosim situācijas pasliktināšanos, tad tiks izlemts robežu slēgt pilnībā," viņš klāstīja.

Arī Lietuvas prezidents Gitans Nausēda ceturtdien vizītes Suvalkos, Polijas ziemeļaustrumos, sacīja, ka Viļņai, Varšavai un Rīgai jābūt gatavai slēgt savas robežas ar Baltkrieviju, ja drošības situācija pasliktinātos "Vagner" kaujinieku klātbūtnes dēļ.

Polijas amatpersonas ir paziņojušas, ka tiek apsvērta pilnīga robežas ar Baltkrieviju slēgšanu.

"Mēs nedaudz atšķiramiem no poļiem, kuri publiskāk izrāda savu spēku uz robežas," teica Kasčūns.

"Mēs to darām ne tik publiski," atzina Seima komisijas vadītājs, piebilstot, ka plāns ir sagatavots un "kādā posmā tiks iesaistīti arī mūsu Bruņotie spēki".

Nausēda un Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis ceturtdien paziņoja, ka Baltkrievijā pašlaik atrodas ap 4000"Vagner" algotņu un daļa no tiem ir izvietoti netālu no Lietuvas un Polijas teritorijas.

Nausēda piebilda, ka vagneriešu ierašanās Baltkrievijā turpinās un to skaits varētu sasniegt pat 10 000.

Tikmēr Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās Darba partijas līderis Andrjus Mazuronis pauda pārliecību, ka robežas slēgšana kaitētu Lietuvas ekonomikai, jo ierobežotu baltkrievu informācijas tehnoloģiju speciālistu ierašanos Lietuvā.

"Mēs patiešām kaitētu savai ekonomikai, jo mums ir liels skaits jaunu, aktīvu cilvēku, kas izglītību guvuši Baltkrievijā un strādā Lietuvā, saņemot diezgan lielas algas," Mazuronis piektdien teica Lietuvas sabiedriskajai radiostacijai.

Vienlaikus arī viņš pieļāva, ka "Vagner" kaujinieku klātbūtnes dēļ var būt nepieciešamība slēgt robežu. 

ā Kuldīgas novadā ierasts, pieejamas arī novadnieku biļetes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits