Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skvernelis nākamnedēļ paziņos, vai paliks Lietuvas premjera amatā

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis solījis nākamajā otrdienā dot atbildi uz jautājumu, vai viņš paliks amatā pēc jaunā valsts prezidenta Gitana Nausēdas inaugurācijas, kas paredzēta 12.jūlijā.

Kā ziņots, piektdien četru Lietuvas partiju līderi un pašreizējais valdības vadītājs parakstīja līgumu par jaunas koalīcijas izveidi, kurā runāts par koalīcijas programmu un amatu sadali.

Līgumu parakstījušas šobrīd valdošā Zemnieku un zaļo savienība, tās līdzšinējā koalīcijas partnere - Sociāldemokrātu darba partija, kā arī divas partijas, kuru frakcijas koalīciju līdz šim atbalstījušas konkrētos parlamenta balsojumos, - "Kārtība un taisnīgums" un "Lietuvas poļu vēlēšanu akcija-Kristīgo ģimeņu savienība".

Skvernelis žurnālistiem sacījis, ka lēmumu par savu turpmāko darbību jau pieņēmis, bet šobrīd negrib ar to novērst uzmanību no jaunā koalīcijas līguma.

Premjera uzvārds dokumentā nav ierakstīts, vienīgi norādīts, ka šā amata kandidātu izvirza zaļzemnieki, bet spīkeru deleģē Sociāldemokrātu darba partija.

Kad maija beigās zaļzemnieki, sociāldarbieši un "Kārtība un taisnīgums" parakstīja sākotnējo memorandu par jaunas koalīcijas izveidi, tajā bija paredzēts, ka premjera amatā paliks zaļzemnieku deleģētais bezpartijiskais līdzšinējais valdības vadītājs.

Skvernelis tagad izteicies, ka "tauta var būt mierīga" attiecībā uz nākamo premjeru. Pēc viņa teiktā, koalīcijas līgums garantē valdības stabilitāti un "darbi tiks turpināti", bet jautājums par personālijām ir otršķirīgs.

Vienlaikus viņš piebildis, ka neaizstājamu cilvēku nav.

Iepriekš Skvernelis pats solīja atkāpties no premjera amata, ja zaudēs maijā notikušajās prezidenta vēlēšanās, kurās viņš palika trešais. Tomēr vēlāk viņš kļuva atturīgs izteikumos par šo jautājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits