Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vakcinācijas pretinieku sarīkotajās nekārtībās Viļņā aizturēti 26 cilvēki, cietuši desmit policisti

Viļņā pie Lietuvas Seima otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu notikušajās nekārtībās, kuras sarīkoja protestētāji pret valdības plāniem noteikt ierobežojumus cilvēkiem, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19 vai testējušies, aizturēti 26 cilvēki un cietuši desmit policisti, trešdien paziņoja policijas amatpersona.

"Policija veica pasākumus un izklīdināja pūli, aizturēja 26 cilvēkus, kuri tika nogādāti galvenajā policijas komisariātā," Lietuvas sabiedriskajam radio pastāstīja Viļņas apriņķa galvenā policijas komisariāta priekšnieks Sauļus Gags.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, aizturētie ar nolūku pārkāpuši sabiedrisko kārtību, uzbrukuši policistiem.

"Viņi visi izmantoja nelikumīgas metodes, bojāja policijas transportlīdzekļus, radīja policistiem fiziskas sāpes, kā arī apmētāja ar akmeņiem neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu," teica Gags.

Protestētāju izklīdināšanu policija pabeigusi divos naktī, kad policisti ar vairogiem lēnām virzījušies uz priekšu un izmantojuši asaru gāzi.

Jau ziņots, ka pie Lietuvas Seima ēkas sarīkotā protesta akcija pret valdības plāniem noteikt ierobežojumus cilvēkiem, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19 vai testējušies, otrdienas vakarā izvērtās sadursmēs - policija laida darbā asaru gāzi un pret dažiem mītiņotājiem lietoja spēku, savukārt daži protestētāji policistiem meta ar ūdens pudelēm un akmeņiem.

Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Renats Požēla otrdienas vakarā skaidroja, ka protesta akciju var iedalīt divās daļās - līdz plkst.17 tai bijusi dota atļauja, taču daļa cilvēku nav izklīduši arī pēc tam un sākuši aktīvi darboties, lai bloķētu cilvēku un automašīnu kustību, tādēļ nolemts sākt policijas operāciju.

Kā sociālajā tīklā 'Facebook" rakstījusi iekšlietu ministre Agne Bilotaite, notiekošais pārkāpj jebkādas mierīgā pilsoniskā akcijā pieļaujamās robežas.

Pie Seima ēkas Viļņā otrdien pulcējās vairāki tūkstoši cilvēku, lai protestētu pret valdības plāniem noteikt stingrus ierobežojumus cilvēkiem, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19 vai testējušies, bet vakarpusē vairāki simti cilvēku bloķēja visas parlamenta ēkas izejas un vārtus uz iekšējo pagalmu, kur deputāti novieto savus automobiļus, izkliedza apvainojumus gan politiķiem, gan žurnālistiem, turklāt daļa no viņiem izturējās visai agresīvi.

Lietuvas valdība stingrus ierobežojumus nevakcinētajiem un netestētajiem plāno noteikt no septembra vidus, bet Seims otrdien ārkārtas sesijā risināja gluži citus jautājumus, kas saistīti ar nelegālās migrācijas krīzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits