Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apple prezentē iPhone 11

ASV tehnoloģiju uzņēmums Apple otrdien prezentēja jauno viedtālruņu iPhone 11 modeļus, samazinot cenas vienkāršākajiem no šiem modeļiem, kā arī paziņoja par plāniem nodrošināt straumēšanas un spēļu pakalpojumus, Apple pretojoties tās ražojumu noieta kritumam globālajā viedtālruņu tirgū.

Apple samazināja iPhone 11 sākumcenu līdz 699 ASV dolāriem un piedāvāja spēļu un straumēšanas televīzijas abonēšanu par zemākām cenām nekā konkurenti.

Apple prezentēja trīs iPhone 11 versijas, tai skaitā Pro modeļus ar trīskāršu kameru un citām jaunām iespējām par cenām, sākot no 999 un 1099 dolāriem. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jaunie modeļi par tādām pašām cenām piedāvā jaunas iespējas, tai skaitā ultraplatleņķa fotokameru lēcas.

Apple jauno produktu prezentācijā pārsteigums bija sākumcenas samazināšana līdz 699 dolāriem salīdzinājumā ar 749 dolāriem par pērn prezentēto iPhone XR, lai gan pilnvērtīgāko modeļu cena ir ap 1000 dolāru.

Jaunie iPhone ir "piebāzti ar jaunām iespējām un neiedomājami jaunu dizainu," paziņoja Apple vadītājs Tims Kuks prezentācijas pasākumā Kupertīno pilsētā.

Kompānija plāno sākt jauno viedtālruņu pārdošanu 20.septembrī.

Apple ir iecerējusi mainīt savu uzņēmējdarbības modeli, lai samazinātu atkarību no viedtālruņiem un piesaistītu saviem produktiem digitālo saturu un citus pakalpojumus.

"Es domāju, ka iPhone 11 ir neatvairāms un var pārliecināt cilvēkus atjaunināt savus viedtālruņus ātrāk, nekā viņi to darītu citos gadījumos, ņemot vērā zemāko cenu un ilgāku baterijas mūžu, nevis tikai uzlabotu kameru," sacīja Techspotential analītiķis un konsultants Avi Grīngarts.

"Es domāju, ka ir vairāk iemeslu palikt pie Apple, nevis aiziet no Apple," ņemot vērā jaunos viedtālruņus un pakalpojumus, sacīja Moor Insights & Strategy analītiķis Patriks Mūrheds.

Jaunais straumēšanas pakalpojums Apple TV+ sāks darboties 1.novembrī vairāk nekā 100 valstīs par 4,99 dolāriem mēnesī.

Lai gan saturs sākotnēji būs ierobežots, tā cena ir zemāka nekā 6,99 dolāri mēnesī, kas būs jāmaksā par konkurenta Disney gaidāmo straumēšanas pakalpojumu Disney+, un vēl zemāka par Netflix plānotiem vēl dārgākiem pakalpojumiem.

Apple paziņoja, ka klienti, kas pirks iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch vai Mac, pirmo gadu varēs šo pakalpojumu izmantot bez maksas.

Kompānija nākamajā nedēļā nāks klajā ar interneta spēļu abonēšanas pakalpojumu Apple Arcade, kas arī maksās 4,99 dolārus mēnesī un ietvers vairāk nekā 100 nosaukumu spēles Apple viedtālruņiem un datoriem, kuras būs pieejamas apmēram 150 valstīs.

Apple prezentēja arī planšetdatoru iPad un viedpulksteņu Apple Watch atjauninājumus.

Apple akcijas cena otrdien nedaudz pieauga līdz 216,70 dolāriem, bet straumēšanas konkurentu Netflix un Disney akciju cenas saruka par apmēram 2%.

 

Top komentāri

:)
:
Šitais daikts līdzīgs Philips bārdu mašīnai ar 3 "peldošām" galviņām! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits