Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apple vadītāja Tima Kuka atalgojums pērn audzis par 22%

ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple Inc. vadītāja Tima Kuka kopējais atalgojums par 2018.gadu palielinājies par 22% un sasniedzis gandrīz 15,7 miljonus dolāru (13,7 miljonus eiro), liecina ASV Vērtspapīru un biržu komisijā (SEC) iesniegtais kompānijas paziņojums.

Uzņēmums norāda, ka šajā summā iekļauti trīs miljoni dolāru algā, kā arī 12 miljoni dolāru prēmijā un 680 000 dolāru citās piemaksās, kas ietver ceļojumus ar privāto lidmašīnu un drošības izdevumus.

Apple prēmijas piešķiršanu pamato ar uzņēmuma spēcīgajiem tirdzniecības rādītājiem pagājušajā gadā.

Šis bijis otrais gads pēc kārtas, kad Kuks saņēmis atalgojuma palielinājumu. 2017.gadā viņš algā saņēma 12,8 miljonus dolāru, bet 2016.gadā nopelnīja 8,7 miljonus dolāru.

Kā ziņots, Kuks nesen atzina, ka pieprasījums pēc viedtelefoniem iPhone samazinās, apstiprinot investoru bažas, ka uzņēmuma rentablākais produkts zaudējis daļu savas pievilcības.

Viņš gada sākumā norādīja, ka uzņēmuma tirdzniecības apjoms oktobra-decembra ceturksnī būs krietni zemāks gan par kompānijas, gan analītiķu iepriekš izteiktajām prognozēm.

Kuks tirdzniecības apjoma kritumu galvenokārt skaidro ar situāciju Ķīnā, kur palēninājusies ekonomikas izaugsme un Apple saskāries ar sīvu konkurenci, ko izrāda tādi iekšzemes ražotāji kā Huawei un Xiaomi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits