Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Facebook atzīst, ka datu noplūde skārusi līdz 2,7 miljoniem cilvēku ES

Uzņēmums Facebook atklājis, ka Eiropas Savienībā (ES) līdz 2,7 miljoniem cilvēku varētu būt kļuvuši par upuriem neatbilstošai personas datu izmantošanai, kur iesaistīts Lielbritānijas politisko konsultāciju uzņēmums Cambridge Analytica.

ES preses pārstāve piektdien paziņoja, ka ES tieslietu un patērētāju aizsardzības komisāre Vera Jourova nākamnedēļ telefonsarunā apspriedīs šo lietu ar Facebook vadītāju Marku Zukerbergu.

ES un Facebook apspriedīs, kādas izmaiņas Facebook nepieciešams veikt, lai labāk aizsargātu sociālā tīkla lietotāju datus, kā arī runās par ES jaunajiem datu aizsardzības noteikumiem.

ES preses pārstāve norādīja, ka ES datu aizsardzības iestādes tuvākajās dienās apspriedīs, kā reaģēt uz izmeklēšanu par privāto datu aizsardzību Facebook.

Facebook trešdien paziņoja, ka Cambridge Analytica neatbilstošā veidā nodoti līdz 87 miljoniem sociālā tīkla lietotāju dati, kas ir krietni vairāk nekā iepriekš lēstie 50 miljoni.

Cambridge Analytica, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, iespējams, izmantojusi šos datus bez lietotāju atļaujas.

Top komentāri

konspirators
k
Dot visādiem sociālajiem tīklotājiem savus īstos datus ir tikpat stulbi kā uzrakstīt tos uz žoga. Ieviesiet virtuālo personību bez piesaistes reālajai un kā tāds arī tīklojieties. Šis nav aicinājums uz nelikumībām, TAD jūs atradīs arī zem izdomāta vārdra.
reptilis
r
Visi ,kuri ir saprātīgi...domājoši cilvēki,saprot ,ka sociālie tīkli un vispār internets nav anonīmi. Visa šī jezga ir no ""pirksta izzīsta"". Krievijā jau pasen liek cietumā par to ,ka tu esi atzīmējis ar patīk ,kādu režīmam nepatīkamu bildi...komentāru. Nosacītajos ""rietumos"" ir maigāk - tevi izdzēš...izvērš kampaņu par ""nepareizu domāšanu"" komentāru. Nu pat Dienā bija raksts par zemessargu ,kuru ""pāraudzināšot"""....citur liek soda naudas par ""naida runām"".....,jo runas nevienu nedrīksot aizskart:))))...skumji ,bet fakts - vārda brīvība tiek ierobežota visā Pasaulē.
ļuļa
ļ
reptīlim 100% taisnība. vācijā, piemēram, dzēš profilus cilvēkiem, kas izsakās pret imigrāciju un valdošo politiku. pirms neilga laika tika ieviests interneta cenzēšanas likums (Netzwerkdurchsetzungsgesetz). Šo likumu ir kritizējušas ANO, un tas ir pat pretrunā ar eiropas savienības likumdošanu, bet tā kā eiropas komisija negrib ķildoties ar vāciju, tad klusē un izliekas, ka nekā tāda nav. tiktāl par demokrātiju un tiesiskumu tā saucamajās demokrātiskajās valstīs. ak jā, un demokrātiskā spānija gribēja ieviest likumu, kas ļautu sodīt tos, kas internetā publiski nosoda oficiālo valdību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits