Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Facebook dos lietotājiem iespēju apstrīdēt ierakstu dzēšanu

Uzņēmums Facebook otrdien paziņojis, ka dos lietotājiem iespēju apstrīdēt sociālā tīkla lēmumus dzēst viņu ierakstus, fotogrāfijas un video, kas atzīti par neatbilstošiem sociālā tīkla standartiem.

Facebook ar apelācijas procesu plāno nākt klajā tuvākajā laikā, un pirmo reizi sniedzis ieskatu uzņēmuma iekšējos standartos, pēc kuriem ieraksti tiek izvērtēti un izlemts, kuri būtu izdzēšami.

Facebook sabiedrisko attiecību menedžere Šivona Čuminski skaidroja, ka uzņēmums šādi cenšas skaidrāk parādīt, kur tiek novilkta līnija, ja runa ir par saturu, ko lietotāji publisko sociālajā tīklā.

"Un pirmo reizi mēs dodam jums iespēju apstrīdēt mūsu lēmumus par individuāliem ierakstiem," viņa piebilda.

Facebook šobrīd ir iesaistīts privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka Lielbritānijas datu analīzes firma Cambridge Analytica, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 87 miljonu ASV vēlētāju Facebook profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Facebook kritizēts arī par viltus ziņu izplatīšanos sociālajā tīklā.

Facebook jau piedāvā lietotājiem iespēju apstrīdēt profilu un kontu dzēšanu, bet turpmākā gada laikā plānots šo procesu attiecināt arī uz atsevišķiem ierakstiem, atklāja Čuminski.

Jaunais process pirmkārt attieksies uz ierakstiem, kas dzēsti par kailuma, seksa, naida runas un vardarbības atspoguļošanu.

Šādos gadījumos lietotājiem tiks nosūtīts brīdinājums, kurā būs iespējams uzklikšķināt uz pogas, apstrīdot šo lēmumu. Jautājumu tālāk izskatīs Facebook darbinieku komanda.

Saturs, kas pārkāpj Facebook standartus, tiek meklēts, izmantojot īpašu datorprogrammu, bet gadījumus, kad satura dzēšana tiks apstrīdēta, izskatīs cilvēki. Mērķis ir izskatīt tos dienas laikā.

Facebook strādā aptuveni 7000 satura recenzenti, kas ir daļa no 15 000 cilvēku lielas komandas, kas atbild par drošību, atklāja Čuminski, piebilstot, ka līdz gada beigām komandu plānots palielināt līdz 20 000 darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits