Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Irmas sekas: Karību jūras salas satelītuzņēmumos mainījušas krāsu

NASA Zemes novērošanas centrs ir publicējis vairākas bildes, kurās var redzēt Karību jūras salu krāsu izmaiņas pirms un pēc postošās viesuļvētras Irma, vēsta Business Insider.

Visvairāk vētra skāra Barbudu, Angilju, Virdžīnu salas un Kubu. Tika ziņots, ka dažās salās pat 90% no apbūves un infrastruktūras ir sabojāta vai iznīcināta. 

NASA publicētos attēlus uzņēma satelīts Landsat 8 pirms un pēc vētras.

Saskaņā ar NASA pārstāves Katrīnas Hansenas teikto, salas kļuvušas brūnas, kad vēja ātrums pārsniedzis 82 metrus sekundē, izraujot no zemes augus un kokus.

"Tas, kas padarīja Senbartelmī, Senmartēnu, Angilju un Virdžīnu salas par brīvdienu paradīzi, ir kļuvis par haotiskiem murgiem pēc viesuļvētras Irma," ziņo aģentūra Associated Press.

Barbuda bija pirmā Karību jūras sala, kas dabūja izbaudīt Irmas nesto postu. Vētra pilnībā izpostīja salu, sabojājot 90% no tās apbūves, sacīja salas premjerministrs Gastons Brauns un atklāja, ka vētras radīto postījumu novēršana izmaksās 100 miljonus dolāru.

Barbudu "māsas sala" Antigva tomēr šķiet relatīvi neskarta. Irmas epicentrs virzījās uz ziemeļiem no Antigvas, tādējādi radot daudz mazāku postījumu. Jau nākamajā dienā pēc viesuļvētras tur tika atjaunota elektrība, kā arī atvērta salas lidosta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits