Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Islāma valsts kaujiniekam Austrālija atņem pilsonību

Teroristiskā grupējuma Islāma valsts kaujinieks Haleds Šarufs kļuvis par pirmo islāma ekstrēmistu, kam Austrālija atņēmusi pilsonību, sestdien ziņo vietējie laikraksti.

Austrālija ir viens no aktīvākajiem ASV sabiedrotajiem cīņā pret Islāma valsti Irākā un Sīrijā, kam arī savā teritorijā nācies piedzīvot islāmistu teroristu uzbrukumus. Draudus Austrālijas nacionālajai drošībai rada arī kaujinieki, kas atgriezušies no Tuvajiem Austrumiem.

Saskaņā ar 2015.gadā pieņemto pretterorisma likumu Austrālija var atņemt pilsonību personām ar dubulto pilsonību, kas pastrādājušas teroraktus vai ir aizliegtu organizāciju locekļi.

Šarufs ir libāniešu imigrantu dēls, kas 2014.gadā kļuva bēdīgi slavens visā pasaulē, kad tīmeklī parādījās fotogrāfijas, kurās viņš pozēja kopā ar savu septiņus gadus veco dēlu, turot sīriešu karavīru nocirstās galvas.

Austrālijas Imigrācijas departamenta pārstāvis apstiprināja aģentūrai Reuters, ka kādai personai pilsonība ir atņemta, taču atteicās sniegt sīkākas ziņas.

Top komentāri

Austrālijai respect!
A
Dīvainīši tie "halifāta karotāji". Tā cenšas un pūlas sava halifāta labā, bet no ļauno sātana valstu pilsonības atteikties negrasās. Bakšīš un visādas tādas ģēlas vai ne? Džihādi Džonijs, kurš kļuva slavens kā galvas griezējs vienā no pirmajiem pasaules sirdis un prātus iekarojušajā galvas griešanas video, arī pēc kāda laika steidza atgriezties nīstajā Britānijā, kuras pilsonis bija. Tā teikt, aizbrauca vojāžā, palaupīja, pagrieza galvas, bet služba službai no obed po raspisaņiju!
Ed
E
1)var atņemt tiem, kam ir DUBULTĀ pilsonība 2)jāizdara kaut kas reāli baiss(dotajā gadījumā ar savu puiku fočējas ar galvām)... Sviests. Ja ir pierādīta dalība isis darbībā- ņemt nost pilsonību un laukā no valsts JEBKURU!! Ā, paga, es laikam sapratu- viņiem žēl nodarīt pāri tiem nabadziņiem, kuri darbojas isis-ā ar vienu pilsonību... ak, cik skumīgi. nu ok, var jau teikt, ka beidzot reāla pretdarbība, bet tas ir piliens jūrā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits