Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Samsung mantiniekam draud 12 gadi aiz restēm

Prokurori pirmdien pieprasījuši Samsung impērijas mantiniekam Ļi Džējonam 12 gadus cietumā saistībā ar viņa lomu korupcijas skandālā, kādēļ impīčmenta procedūras rezultātā pērn no amata atvadījās valsts prezidente Paka Kin Hje.

Jāatgādina, ka Samsung Electronics vicepriekšsēdētājs Ļi Džējons apsūdzēts kukuļošanā, zagtu līdzekļu slēpšanā, līdzekļu izšķērdēšanā un nepatiesas liecības sniegšanā. 

Tiek uzskatīts, ka viņš noziedzīgajā sadarbības ķēdē bijis patiesais labuma guvējs, uzsvēruši prokurori, pamatojot prasību par bargo sodu - 12 gadiem cietumā.

Dienvidkorejas parlaments 9.decembrī nobalsoja par Pakas impīčmentu, jo viņa iesaistīta korupcijas skandālā. Nu jau bijusī prezidente izdarījusi spiedienu uz lielajiem uzņēmumiem, lai tie ziedotu desmitiem miljonu eiro vērtas summas prezidentes draudzenes Čhoi Sun Silas vadītajiem fondiem.

Samsung bija lielākais ziedotājs Čhoi Sun Silas fondiem un tiek turēts aizdomās arī par viņas meitas jāšanas treniņu sponsorēšanu Vācijā apmaiņā pret pakalpojumiem.

Prokurori apgalvoja, ka Ļi devis Pakai un Čhoi devis kukuļus kopumā par 35 miljoniem eiro, lai iegūtu valsts atbalstu pretrunīgi vērtētajai divu Samsung kompāniju apvienošanai 2015.gadā.

Ļi ir firmas Samsung Electronics uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieks un konglomerāta Samsung Group uzraudzības padomes priekšsēdētāja Ļi Kunhi vienīgais dēls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits