Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aculiecinieks: Bailēs no supervētras, ASV iedzīvotāji pamet savas mājas

ASV austrumu piekrastes iedzīvotāji ir nobažījušies, ka saistībā ar gaidāmo vētru Sendijs varētu strauji celties ūdens līmenis, tāpēc bailēs no tā viņi pametot savas mājas, aģentūrai LETA atzina ASV dzīvojošais latvietis Juris Blodnieks.

Viņš pastāstīja, ka pats patlaban neatrodas savā mājvietā, austrumu piekrastē, taču ir ceļā uz to. Tomēr viņš atzina, ka, visticamāk, uz mājām nedosies, bet gan nakti pārlaidīs citā vietā.

Viņš stāstīja, ka daudzviet ir bloķēti ceļi un iedzīvotāji bailēs no vētras pamet savas mājvietas. Vislielākās bažas iedzīvotājiem ir par ūdens līmeņa celšanos - dažviet tas varot celties pat par vairāk nekā trīs metriem.

Ļaudis esot nobažījušies par gaidāmo vētru, lai gan viņš atgādināja, ka arī pagājušajā gadā, kad plosījās vētra Irēna, tā mainīja savu virzienu un neskāra vietas, kur sākotnēji tas tika prognozēts.

Jau vēstīts, ka Ņujorkas varasiestādes svētdien deva rīkojumu no stihijas apdraudētajām Ņujorkas zemākajām teritorijām evakuēt 375 000 cilvēku.

Amatpersonas visā austrumkrastā mudina iedzīvotājus pakļauties evakuācijas rīkojumiem, uzsverot, ka vietējās varasiestādes tiks pakļautas riskam, ja to darbinieki vēlāk centīsies viņus glābt.

Vētrai pieņemoties spēkā ap pusnakti, ūdens līmenis varētu pat par 3,35 metriem pārsniegt parasto paisuma līmeni, radot "potenciālu, kas var nodarīt bezprecedenta kaitējumu".

Meteorologi prognozē, ka Sendijs ASV varētu sasniegt pirmdien vai otrdien, pirmās skarot Ņūdžersijas un Delavēras pavalstis.

Pirmdienas rītā viesuļvētra atradās aptuveni 760 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Ņujorkas un sāka virzīties uz rietumiem, tās vēja ātrumam brāzmās sasniedzot 120 kilometrus stundā, informēja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).

Meteorologi brīdina, ka Sendijs ir daudz lielāka un bīstamāka viesuļvētra nekā Irēna, kas pagājušajā gadā ASV un Kanādā laupīja 47 cilvēku dzīvības un nodarīja miljardiem dolāru lielus postījumus.

Jau vēstīts, ka, plosoties Karību jūras baseinā, Sendijs jau laupījis 67 cilvēku dzīvības, tikai Haiti vien stihijā dzīvību zaudējis 51 cilvēks.

No Ziemeļkarolīnas līdz Menai sinoptiķi brīdina, ka Sendijs, visticamāk, varētu sadurties ar auksto fronti un kļūt par supervētru, kas savukārt varētu izraisīt plūdus, sniega vētras, plaši apvidi var palikt bez elektrības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits