Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Alžīrija gatava atzīt Lībijas nemiernieku izveidoto padomi

Alžīrija ceturtdien paziņoja, ka ir gatava atzīt kaimiņvalsts Lībijas nemiernieku Pagaidu pārejas nacionālo padomi, ja tā izveidos visus valsts reģionus pārstāvošu valdību.

Alžīrijas ārlietu ministrs Murads Medelsi paziņoja Francijas radiostacijai "Europe 1", ka Pagaidu pārejas nacionālā padome ir solījusi izveidot "valdību, kas pārstāvētu visus reģionus". "Kad tā būs to izdarījusi, mēs to atzīsim," viņš piebilda.

Alžīrija pagājušo sestdien izraisīja Pagaidu pārejas nacionālās padomes sašutumu, ļaujot ierasties savā teritorijā Lībijas diktatora Muammara Kadafi otrajai sievai Safijai, viņa meitai Aišai un dēliem Hannibalam un Mohammedam. Tas pastiprināja Lībijas nemiernieku aizdomas, ka Alžīrija varētu piešķirt patvērumu Kadafi.

Medelsi noraidīja šīs aizdomas un sacīja, ka Alžīrija nekad nav paredzējusi iespēju piešķirt patvērumu Muammaram Kadafi. Viņš arī piebilda, ka ir runājis pa telefonu ar Pagaidu pārejas nacionālās padomes vadītāja vietnieku Mahmudu Džibrilu un plāno vest sarunas Parīzē ar padomes prezidentu un pašreizējo Lībijas faktisko līderi Mustafu Abdeldžalilu.

"Hipotēze, ka Kadafi varētu klauvēt pie mūsu durvīm, nekad nav tikusi apsvērta," sacīja Medelsi, kurš ceturtdien piedalīsies Parīzes konferencē par Lībiju.

Francija ir nosaukusi šīs konferences dalībvalstis par "Lībijas draugiem" un paudusi prieku par Alžīrijas piekrišanu piedalīties tajā, tomēr Francijas ārlietu ministrs Alēns Žipē ir raksturojis Alžīrijas attieksmi Lībijas bruņotā konflikta laikā kā "divdomīgu".

Alžīrijas laikraksts "El-Watan" savā interneta vietnē ziņoja, ka Alžīrija, kas uzņēma Kadafi sievu un trīs bērnus, ir ignorējusi Kadafi lūgumus ļaut iebraukt arī viņam. Kadafi bēguļo, kopš Lībijas nemiernieki pirms nedēļas ieņēma valsts galvaspilsētu Tripoli.

Kadafi mēģinājis panākt Alžīrijas piekrišanu viņa iebraukšanai no Gadamesas pilsētas, kas atrodas Lībijas rietumos pie Alžīrijas un Tunisijas robežām. Atsaucoties uz Alžīrijas prezidentam Abdelazīzam Buteflikam tuviem ziņu avotiem, "El-Watan" vēstīja, ka Kadafi mēģinājis telefoniski sazināties ar Butefliku, bet prezidents atteicies pieņemt šo telefona zvanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits