Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Amatpersonas: Ukrainas delegācija devusies uz sarunām ar Krievijas delegāciju Baltkrievijā

Ukrainas delegācija svētdien devusies uz sarunām ar Krievijas delegāciju Baltkrievijā, paziņojuši Baltkrievijas politiķis Jurijs Voskresenskis un Krievijas delegācijas vadītājs Vladimirs Medinskis.

"Pēc manas informācijas tikko prezidents Zelenskis zvanīja prezidentam Lukašenko. Prezidents Lukašenko pārliecināja prezidentu Zelenski glābt Ukrainas valsts suverenitāti un Ukrainas delegācija šobrīd izbrauc uz Gomeļu," pavēstīja Voskresenskis.

Medinskis paziņoja, ka viņa delegācija izbrauc no Minskas uz Gomeļu. Viņš apstiprināja, ka Ukrainas puse ir paudusi atbalstu sarunām. Viņš garantēja pilnīgu Ukrainas delegācijas drošību.

Lukašenko preses dienestam tuvais "Telegram" kanāls "Pul pervogo" raksta, ka sarunas notiks Gomeļas apgabalā uz Baltkrievijas-Ukrainas robežas.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iepriekš svētdien paziņoja, ka ir gatavs sarunām ar Krieviju, taču ne Baltkrievijā, jo tā tiek izmantota iebrukumam Ukrainā.

"Varšava, Bratislava, Budapešta, Stambula, Baku. Mēs tās visas piedāvājām Krievijas pusei. Jebkura cita pilsēta mums der valstī, no kuras teritorijas nelido raķetes. Tikai tā sarunas var būt godīgas. Un var tiešām izbeigt karu," pavēstīja Zelenskis.

Kā pavēstīja prezidenta preses sekretārs Serhijs Ņikoforovs, sarunas Gomeļā tikušas apspriestas, taču Krievijas puse pēdējā brīdī pieprasījusi, ka vispirms Ukrainas armijai jānoliek ieroči.

Pēc viņa teiktā, Kremļa paziņojumi un lēmums demonstratīvi braukt uz Gomeļu ir tikai informatīvs spiediens un mēģinājums atbildību par sarunu izjaukšanu pārlikt uz Ukrainu.

"Ukraina ir gatava sarunām, taču nav gatava uzklausīt kaut kādus iepriekšējus nosacījumus. Tas attiecas arī uz norises vietu. Mēs nevaram braukt uz Baltkrieviju, no kuras teritorijas uz mūsu pilsētām lido lidmašīnas un raķetes," sacīja Ņikoforovs.

Viņš piebilda, ka Kijevai arī ir jautājumi par to, kā tādā gadījumā tiktu organizēta Ukrainas delegācijas drošība.

Kā svētdien paziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Krievijas delegācija ieradusies Baltkrievijā uz sarunām ar Ukrainas pārstāvjiem.

"Saskaņā ar panākto vienošanos Krievijas delegācija, kuru veido Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas un citu iestāžu, ieskaitot prezidenta administrāciju, pārstāvji ieradusies Baltkrievijā uz sarunām ar ukraiņiem. Būsim gatavi sākt šīs sarunas Gomeļā," pavēstīja Peskovs.

Tikmēr Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" Kremļa piedāvājumu miera sarunām Gomeļā vērtē kā briesmīgu, jo Baltkrievija tāpat kā Krievija ir agresors. Pabriks uzsvēra, ka Rīga ir gatava uzņemt abas puses miera sarunu īstenošanai.

Kā ziņots, Zelenskis jau divkārt aicinājis Putinu sēsties pie sarunu galda.

Sākotnēji viņš šo piedāvājumu izteica Putinam adresētā uzrunā trešdienas vakarā, īsi pirms Krievijas iebrukuma sākuma, bet piektdien, Krievijas karaspēkam tuvojoties Kijevai, vēlreiz aicināja agresoru uz sarunām, lai apturētu cilvēku bojāeju.

Tikmēr Peskovs piektdienas pēcpusdienā paziņoja, ka Putins esot gatavs nosūtīt savu delegāciju sarunām ar Ukrainu uz Minsku.

 

virsējo slāni, tos
apgleznojot, piešķir
Ieva Putniņapari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits