Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.

ANO arī paziņoja, ka pēdējās divās dienās neviena kravasmašīna ar humāno palīdzību nav ieradusies Gazas joslā caur peldošo piestātni, kuru ASV uzbūvēja Gazas joslas piekrastes tuvumā palīdzības piegādēm pa jūru.

ANO palestīniešu bēgļu aģentūra UNRWA sociālo mediju platformā "X" paziņoja par pārtikas sadales apturēšanu Rafahā, kā iemeslu minot piegāžu trūkumu. Pārtikas sadali Rafahā apturēja arī ANO Pasaules Pārtikas programma (WFP), kuras krājumi šajā pilsētā ir izsīkuši.

ANO preses sekretārs Stefans Dižarriks sacīja, ka UNRWA sadales centrs un WFP noliktavas Rafahā ir "nepieejamas notiekošo militāro operāciju dēļ".

ANO neprecizēja, cik daudz palestīniešu ir palikuši Rafahā, kopš Izraēla pirms divām nedēļām sāka militāras operācijas dažos šīs pilsētas rajonos, bet tur var būt palikuši simtiem tūkstoši cilvēku.

Gazas joslā notiekošā kara laikā Rafahas iedzīvotāju skaits bija pieaudzis līdz 1,3 miljoniem cilvēku. Pēc Izraēlas militāro operāciju uzsākšanas šajā pilsētā to ir atstājuši 810 000 cilvēku, bet Izraēla paziņoja, ka nav uzsākusi plānoto pilna apjoma evakuāciju no Rafahas.

WFP paziņoja, ka tai arī sāk pietrūkt pārtikas Gazas joslas centrālajai daļai, kur patvērušies simtiem tūkstoši no Rafahas aizbēgušo palestīniešu. 

WFP preses sekretāre Abīra Etefa brīdināja, ka "humānās palīdzības operācijas Gazā ir tuvu sabrukumam". Ja netiks atsāktas pārtikas un citas palīdzības piegādes Gazas joslai "lielos daudzumos, tad izplatīsies badam līdzīgi apstākļi", viņa sacīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits