Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ANO: Lībijas slepenajos cietumos joprojām atrodas tūkstošiem ieslodzīto

Lībijā kaujinieku pārvaldītos aizturēšanos centros, bieži vien slepenos, joprojām atrodas aptuveni 4000 cilvēku, no kuriem daudzi tiek spīdzināti, ceturtdien paziņoja ANO sūtnis.

ANO ģenerālsekretāra īpašais sūtnis Lībijā Īans Mārtins norādīja, ka panākts labs progress attiecībā uz valsts pirmo demokrātisko vēlēšanu sarīkošanu, taču kaujinieku pārvaldītie cietumi ir viens no "nopietnajiem šķēršļiem" uz likuma varas iedibināšanu. "Joprojām turpinās slikta izturēšanās pret aizturētajiem un spīdzināšana," ANO Drošības padomē pavēstīja Mārtins. ANO misija ir izteikusi "dziļu satraukumu" par trīs cilvēku bojāeju valdības pārvaldītā aizturēšanas centrā Misrātā aprīlī.

Pēc Mārtina teiktā, ir "ticama informācija", ka ieslodzīto nāves cēlonis bija spīdzināšana un tajā pat cietumā tiekot spīdzināti vēl septiņi cilvēki. Izskanējušas arī sūdzības par spīdzināšanu cietumos Tripolē, Zāvijā un Zintānā, sacīja Mārtins.

ANO oktobrī paziņoja, ka revolucionāro brigāžu cietumos atrodas 7000 ieslodzīto, pat pašlaik oficiālajos un slepenajos cietumos vēl atrodas ap 4000.

Tieslietu ministrijai pašlaik ir 31 ieslodzījuma centrs ar aptuveni 3000 cietumnieku, taču daudzi no tiem tiek pārvaldīti kopīgi ar revolucionārajām brigādēm, kas joprojām ir ietekmīgs spēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits