Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ANO: Viss liecina par mērķtiecīgu civiliedzīvotāju slepkavošanu Bučā

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) otrdien paziņojusi, ka visas pazīmes Bučā liecina par tiešu vēršanos pret civiliedzīvotājiem un viņu slepkavošana.

ANO Augstākā cilvēktiesību komisāra birojs (OHCHR) atzinis, ka fotogrāfijas no Bučas ir ārkārtīgi satraucošas, un uzsvēris, ka starptautiskās tiesības aizliedz apzinātus uzbrukumus civiliedzīvotājiem.

Šķiet, ka Bučā notikusi "tieša slepkavošana un mērķēšana uz civiliedzīvotājiem", žurnālistiem Ženēvā norādījusi ANO cilvēktiesību biroja preses sekretāre Liza Trosela.

"Tas ir ārkārtīgi satraucoši un tiešām spiež domāt, ka notikusi (..) starptautiskajās cilvēktiesībās par kara noziegumu atzīta apzināta civiliedzīvotāju slepkavošana," komentējot fotogrāfijas, kurās redzami Krievijas armijas Bučā nogalinātie cilvēki, atzinusi Trosela.

"Viss liecina, ka upuri tika nogalināti mērķtiecīgi un tieši," piebildusi OHCHR pārstāve.

"Var apgalvot, ka tam bijis militārs konteksts, trāpījums ēkai, [taču] grūti saskatīt, kāds varētu būt militārais konteksts, ja kāda persona guļ uz ielas ar lodi galvā vai ja līķis tiek sadedzināts," viņa piebildusi.

Rietumvalstu līderi ir asi nosodījuši acīmredzamos kara noziegumus, kas atklājušies pēc Krievijas karaspēka padzīšanas no Kijivas apkaimes. Uz ielām un masu kapos atrasti simtiem cilvēku līķu, skaudri parādot vairāk nekā 40 dienu ilgušā kara nežēlību.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis krievu karavīru Bučā pastrādātajā civiliedzīvotāju slaktiņā vaino Krievijas vadību, bet Kremlis, kā ierasts, vai nu mēģina iestāstīt, ka fotogrāfijas un videoieraksti ar līķiem Bučā esot viltojumi, vai ka civilistus esot apšāvuši paši ukraiņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits