Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Apķērīgs vīrietis seko noziedznieka sniegā atstātajām pēdām un atrod zagli

Ceturtdien, Jūrmalas iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz kādu māju Jūrmalā, Daugavpils ielā, kur notikusi zādzība un aizturēts zaglis, informē Valsts policija (VP). 

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka mājas saimniece mājoklī uz grīdas bija pamanījusi slapjus apavu nospiedumus. Viņai radušās aizdomas, ka nezināms ļaundaris iekļuvis mājā pa neaizslēgtajām durvīm un kaut ko nozadzis, kamēr viņa pati bijusi citā istabā. Pārbaudot somiņu, viņa konstatējusi, ka no naudas maka pazudusi nauda. Sieviete par notikušo pastāstījusi dēlam, kurš nekavējoties sācis sekot apavu nospiedumiem, kas atstāti tikko uzsnigušajā sniegā. Sekojot atstātajiem nospiedumiem, sievietes dēls pēc kāda laika pamanījis nepazīstamu vīrieti. Abi uzsākuši sarunu, sievietes dēls piedāvājis aizdomīgajam vīrietim salīdzināt apavu nospiedumus, tādēļ kopā devušies uz apzagto mājokli. Nonākot pie mājas, dēls salīdzinājis un pārliecinājies, ka notvertā vīrieša apavu nospiedumi atbilst pie mājas sniegā atstātajiem apavu nospiedumiem, un izsaucis policiju.

Tāpat policisti noskaidroja, ka garnadzis iepriekš bija centies iekļūt arī kaimiņu mājā, taču tās saimniece viņu iztraucējusi un viņš aizbēdzis.

Policisti aizturēja 1981. gadā dzimušo vīrieti, kurš atzina savu vainu zādzībā. Aizturētais tika nogādāts iecirknī, kur noskaidroja, ka viņš jau iepriekš vairākas reizes tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem, kā arī par narkotisko vielu lietošanu un glabāšanu.

Šobrīd par zādzību, iekļūstot mājā, uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP arī atgādina, ka ikvienam ir jārūpējas par sava īpašuma drošību, tādēļ arī atrodoties mājās ir jāaizslēdz mājokļa durvis. Zaglim neaizslēgta mājokļa apzagšana aizņem tikai pāris sekundes un mājas iemītnieki var pat nepamanīt, ka noticis noziegums, tādēļ domājot gan par savu, gan arī sava īpašuma drošību, aicinām vienmēr aizslēgt mājas vai dzīvokļa durvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits