Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Arī Ziemeļīrijā vēlas balsot par neatkarību no britiem

Sekojot Skotijas piemēram, arī Ziemeļīrijai vajadzētu organizēt referendumu par atdalīšanos no Lielbritānijas, šonedēļ paziņojis Ziemeļīrijas pirmā ministra vietnieks Mārtins Makginess no republikāņu partijas Sinn Fein. Viņš uzskata, ka balsojumam vajadzētu notikt ne ātrāk kā 2016. gadā.

«Man tas šķiet piemērotākais laiks. Būtu jāuzdod jautājums, vai sešu grāfistu iedzīvotāji vēlas vai nevēlas saglabāt saites ar Lielbritāniju vai arī būt par daļu no apvienotās Īrijas. Referendums varētu notikt jebkurā laikā starp 2016. un 2020. gadu,» M. Makginess sacīja intervijā laikrakstam Irish Examiner. «Cilvēki, kuriem ir vara šo jautājumu aktualizēt, to nedarīs līdz nākamajām parlamenta vēlēšanām 2015. vai 2016. gadā.»

M. Makginess uzskata, ka Ziemeļīrijas pirmo ministru Pīteru Robinsonu no Demokrātiskās unionistu partijas varētu pārliecināt atbalstīt šādu soli.

Tautas nobalsošanas sarīkošanai gan nepietiktu tikai ar Ziemeļīrijas lielāko politisko spēku vienošanos, jo galavārds piederētu Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministram Ovenam Patersonam.

Pagājušajā nedēļā Skotijas nacionālistu premjers Alekss Salmonds paziņoja par plāniem 2014. gadā rīkot referendumu par Skotijas neatkarību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits