Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Arvien vairāk reklāmdevēju pievienojas YouTube boikotam

Aizvien jauni reklāmdevēji pievienojas kompānijai "Google" piederošās video koplietošanas vietnes YouTube boikotam, apturot savas mārketinga kampaņas šajā vietnē sakarā ar to, ka tur šo firmu reklāmām līdzās parādījies šīm firmām netīkams saturs.

Firmas PepsiCo, Wal-Mart Stores un Starbucks piektdien apstiprināja, ka ir apturējušas reklamēšanos YouTube. Tas notika pēc tam, kad Google automatizētās programmas ievietoja to zīmolu reklāmas piecos videofailos, kuros ir rasistisks saturs.

Firmas AT&T, Verizon, Johnson & Johnson, Volkswagen un vairākas citas jau pirms tam šonedēļ sāka boikotēt YouTube.

Lielo firmu aiziešana no YouTube turpinās, lai gan Google ir atvainojusies par šādu zīmolu kompromitēšanu un ieskicējusi pasākumus, lai nodrošinātu reklāmu neparādīšanos līdzās netīkamiem video.

YouTube popularitāti nosaka šīs vietnes plašā un eklektiskā videofailu bibliotēka, tomēr to daudzveidības dēļ reklāmas periodiski parādās līdzās videofailiem, kuri ir reklāmdevējiem netīkami, par spīti Google pūliņiem to novērst.

Google ir lielā mērā atkarīga no automatizētām programmām reklāmu ievietošanai YouTube, jo šis darbs ir pārāk liels, lai to veiktu cilvēki. Vietnē YouTube katru minūti tiek ievietoti videofaili, kuru kopējais garums ir ap 400 stundām.

Google šonedēļ solīja nolīgt "ievērojamu skaitu" darbinieku, kas pārskatītu YouTube videofailus un atzīmētu reklāmām nepiemērotos. Tā arī prognozēja, ka YouTube spēs atbildēt uz reklāmdevēju bažām, izmantojot Google jaunākos sasniegumus mākslīgā intelekta jomā.

Daži sašutuši reklāmdevēji ir likuši saprast, ka neatgriezīsies YouTube, kamēr nebūs pārliecināti, ka Google kontrolē situāciju.

Ja Google neatvilinās atpakaļ reklāmdevējus, tā var zaudēt reklāmas ienākumus simtiem miljonu ASV dolāru apmērā. Daudzi analītiķi gan apšauba, ka šis boikots varētu nopietni kaitēt Google mātesfirmai Alphabet Inc..

Top komentāri

Hm
H
Meh, baigā liekulība, it kā visi šie reklāmdevēji tāpat nedarbotos neētiski.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits