Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Pašlaik Maduro vēl bauda armijas atbalstu

ASV cenšas pārliecināt Venecuēlas militāristus pāriet Gvaido pusē

ASV ved tiešas sarunas ar Venecuēlas armiju, aicinot atteikties no līdzšinējā prezidenta Nikolasa Maduro atbalstīšanas, atklājusi augsta ranga Baltā nama amatpersona. Prezidenta Donalda Trampa administrācija sagaida tālāku militārpersonu pāriešanu opozīcijas pusē, šonedēļ sniegtajā intervijā aģentūrai Reuters pavēstījusi amatpersona.

Kopš opozīcijas kontrolētā parlamenta spīkers Huans Gvaido sevi pasludināja par prezidenta pienākumu izpildītāju, viņam pieslējušās tikai dažas augtāka ranga militārpersonas.

"Esam pārliecināti, ka tie bija tikai daži oļi, pirms no kalna sāks velties lielāki akmeņi," izteikusies amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma. "Mums joprojām ir sarunas ar Maduro bijušā režīma locekļiem, ar militārpersonām. 

Amatpersona atteicās sniegt sīkākus paskaidrojumus par sarunu saturu un par tajās iesaistīto personu rangu.

Tikmēr kāda ar venecuēliešu opozīciju saistīta persona Vašingtonā Reuters paudusi šaubas, vai Trampa administrācija ir veikusi pietiekamus priekšdarbus, lai nodrošinātu dumpi virsnieku aprindās, kas Maduro režīma laikā guvušas tiešu labumu no korupcijas un narkotiku kontrabandas. Turklāt militārpersonas baidās, ka pret tām un to ģimenes locekļiem var tikt vērstas Maduro režīma represijas, un tāpēc ASV tām būtu jāpiedāvā kaut kas tāds, kas atsvērtu šīs bažas, norādījis domnīcas Ameriku Padome viceprezidents Ēriks Fārnsvorts.

Top komentāri

Scorseze
S
ASV klaji iejaucas citu valstu iekšējās lietās un pat vairs neslēpjas, kad vienreiz pārējās valstis šos kropļus noliks pie vietas? Ar ko tad ASV ir labāka par "ļauno" Krieviju, kura nepārtraukti tiek zākāta par "nedarbiem", lai gan, ja cilvēki paskatītos precīzāk, Krievija pēdējos divdesmit astoņos gados ir centusies izvairīties no šādām darbībām. Izcilnieku centra kvankšķi, protams, tagad var palaist savu lielo gaudošanu:):):):):):)
Scorseze
S
Venecuēlas militāristiem būtu jābūt pilnīgiem savas valsts nodevējiem, lai sadarbotos ar ASV parazītiem, viņiem būtu jāatceras, kādu likteni piemeklēja Irākas militāristus, kuri atbalstija ASV iebrukumu šajā valstī, kā arī jāatceras kā jeņķi mīl izrīkoties ar saviem "sabiedrotajiem", bin Ladenu, islama valsti, "draugiem" lībijā... . Vēl jāatceras fakts, ka Venecuēla ir gandrīz vienīgā šī reģiona valsts, kura pretstatā Bolīvijai, Čilei, Kolumbijai, Argentīnai patiesi apkaro narkotrafiku un jocīgi, ka tieši ASV "sadraudzības" valstīs plaukst un zeļ narkotiku bizness. Tāpat arī Afganistānā, kur pirms ASV ienākšanas faktiski nebija narkotiku biznesa (musulmaņu ticība asi un radikāli vēršas pret narkobiznesu) , taču šobrīd Afgalistāna ir līderis opija ieguvē un eksportā, piedzīvojot šā biznesa uzplaukumu tieši šobrīd. Vēl jāatceras fakts, ka Afganistānā aviotransports un arī zemes transports (vērā ņemamos apjomos) atrodas tieši jeņķu rokās, tāpat ASV rokās ir vērtīgo izrakteņu ieguve:)
Uldis
U
ES AICINU IZDAUZĪT VISUS ASV LOPUS NO LATVIJAS !!! ASV IR VALSTS KURA STAIGĀ PA PASAULI ,UN IZSLEPKAVO ,UN LATVIJAS POLITIĶI ATBALSTA SKAĻĀ BALSĪ ASV TERORISMU SVEŠĀS SUVERENĀS VALSTĪS .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits