Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Ķīna noslēgusi līgumu ar Krieviju par 10 iznīcinātāju Su-35 iegādi, izsaucot pretreakciju no Vašingtonas

ASV soda Ķīnu par bruņojuma pirkšanu no Krievijas

ASV piemērojusi ar Ķīnas aizsardzības nozari saistītām struktūrām un amatpersonām sankcijas par to, ka Ķīna iegādājusies bruņojumu no Krievijas, vēsta BBC. Ķīna par notikušo paudusi asu nosodījumu, pieprasījusi sankcijas atcelt, pretējā gadījumā draudot, ka Savienotajām Valstīm "jārēķinās šī lēmuma sekām".

Ķīna pavisam nesen no Krievijas iegādājusies desmit kaujas lidaparātus Su-35, kā arī S-400 pretgaisa raķešu sistēmas. ASV prezidents Donalds Tramps ar parakstu apstiprinājis rīkojumu par sankciju stāšanos spēkā, bet administrācijas pārstāvis norāda, ka sankciju "galvenais mērķis ir nevis Ķīna, bet Krievija". Sankcijas piemērotas saskaņā ar 2017. gadā pieņemtu dokumentu, kas paredz ASV iespējas vērsties pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju gan ar ekonomiskām, gan politiskām sankcijām.

ASV piemērojusi sankcijas Ķīnas Aizsardzības ministrijas Ekipējuma izstrādes departamentam un tā vadītājam Li Šangfu, tāpat vērsusies pret 33 privātpersonām un organizācijām, kas saistītas ar Krievijas militārajām struktūrām un izlūkdienestiem. Saskaņā ar sankcijām iesaldēti visi minēto personu līdzekļi ASV, kā arī ASV uzņēmumiem aizliegts ielaisties jebkādos darījuma sakaros ar šīm personām vai iestādēm. Ķīnas Aizsardzības ministrijas Ekipējuma izstrādes departamentam arī liegts veikt jebkādas transakcijas, izmantojot ASV finansu sistēmu, kā arī anulēta eksporta licence uz ASV.

"Sankcijas šajā kontekstā nav paredzētas, lai ierobežotu kādas valsts aizsardzības spējas, bet gan lai radītu Krievijai papildu izmaksas un zaudējumus saistībā ar tās kaitniecisko rīcību," žurnālistiem paziņoja Trampa administrācijas pārstāvis. 

Krievijas puse, protams, norāda, ka šāds solis no ASV puses nekādi neietekmēs Krievijas ieroču noietu starptautiskajā tirgū. Parlamentārietis Franss Klintševis Kremļa kontrolētajai ziņu aģentūrai Interfax paudis, ka ir "drošs - visi līgumi tiks izpildīti saskaņā ar termiņiem".

Ķīnas puse brīdinājusi, ka ASV jārēķinās ar sekām, gan tieši nenorādot, kādus soļus grasās spert. 

Top komentāri

hi! hi!
h
Kā ķīnieši krieviem maksā — juanos vai rubļos ?
ruksis
r
Ko tad tie činki nepērk arī Žiguļus no Rašas Parašas?
;)
;
Krievi uzvedās tā, it kā būtu pasaules valdnieki, bet tas jau ir pagātnē! ASV nav nekādi krievu vasaļi un ko gribēs, to arī darīs, neprasot nevienam atļauju, sevišķi jau kādus ieročus iepirkt, ražot un pārdot! :) Urludauņiem vajadzētu paziņot, ka arī rublim ilgi nav palicis, tas ir objektīvs fakts! P.S. Bet sankcijas... nu ja krievija pret visu pasauli noteiks sankcijas, bet uz to arī iet, tad paši paliks uz driķera sēžam!:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits