Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +23 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Atkāpies plaģiātismā apsūdzētais vācu ministrs

Vācijas politikā līdz šim strauji uzlecošā zvaigzne Karls Teodors cu Gūtenbergs, kura reputāciju pēdējās nedēļās mazināja apsūdzības plaģiātismā viņa doktora darbā, otrdien atkāpās no aizsardzības ministra amata, paziņojot, ka apšauba savas spējas turpināt vadīt ministriju. «Tas ir manas dzīves sāpīgākais lēmums,» žurnālistiem paziņoja politiķis, kuram daudzi tika prognozējuši pat kanclera krēslu. «Es vienmēr esmu bijis gatavs cīnīties, taču šoreiz ir sasniegta manu spēju robeža.»

Lai gan līdz šim populārākajam vācu politiķim, kurš atzinis, ka savā 2006. gadā aizstāvētajā disertācijā pieļāvis «nopietnas kļūdas», jau anulēts doktora grāds, pirmdien 23 tūkstoši augstskolu locekļu pieprasīja ministra atkāpšanos, uzsverot, ka šādi pārkāpumi nav savienojami ar tik augstu amatu.

Taču sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka politiķi vēl aizvien atbalsta aptuveni 74% iedzīvotāju. Baidoties zaudēt sava konservatīvā bloka lielāko cerību vēlētāju balsu gūšanai, arī kanclere Angela Merkele pēc skandāla uzplaiksnījuma nostājās nu jau bijušā ministra pusē, par to saņemot asu kritiku. Kanclere pagājušajā nedēļā uzsvēra, ka K. T. cu Gūtenbergu iecēlusi ministra amatā, nevis izvēlējusi zinātnisku darbu veikšanai, noraidot iespēju viņu atstādināt.

«Tas nāk par sliktu Merkelei, viņa pārāk ilgi bija viņam pieķērusies,» politologu Konrādu Jaraušu citē Reuters. Viņš līdz ar citiem ekspertiem prognozējis kancleres pozīciju apdraudējumu pēc ministram paustā atbalsta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits