Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Austrālijā aizturētu pusaudzi apsūdz terorakta plānošanā

Austrālijā aizturētam 16 gadus vecam pusaudzim izvirzīta apsūdzība terorakta plānošanā, kas tiktu sarīkots Austrālijas Veterānu dienas ceremonijā, pirmdien paziņoja policija.

Šis ir otrais gads pēc kārtas, kad Austrālijas varas iestādes paziņojušas par terorakta izjaukšanu, kas saistīts ar Veterānu dienu 25.aprīlī.

16 gadus vecais zēns svētdien tika aizturēts savās mājās Sidnejā, un viņam ir izvirzīta viena apsūdzība par terorakta plānošanu.

Veterānu dienā tiek pieminēts Austrālijas un Jaunzēlandes Armijas korpusa (ANZAC) neveiksmīgais iebrukums Gallipoles (Gelibolu) pussalā Turcijas Eiropas daļā, kas notika 1915.gada 25.aprīlī Pirmā pasaules kara laikā. Šī diena tiek dēvēta arī par ANZAC dienu.

Policija uzskata, ka šis pusaudzis darbojies vienatnē, un viņš jau agrāk bija nonācis varas iestāžu redzeslokā, paziņoja Jaundienvidvelsas štata policijas komisārs Endrū Šipione.

Aizturētā pusaudža mājās tika veikta kratīšana, bet policija atteicās izpaust, vai tās gaitā kaut kas ticis konfiscēts. Netika sniegtas arī citas detaļas.

Tiesas dokumentos policija apsūdz šo pusaudzi mēģinājumā nedēļas nogalē iegūt šaujamieroci saistībā ar plānoto teroraktu.

Tiesvedība apsūdzētā pusaudža lietā tika atlikta līdz otrdienai. Notiesāšanas gadījumā viņam draudošais maksimālais sods var būt mūža ieslodzījums.

Policija Austrālijas pilsētā Melburnā pērn aizturēja piecus pusaudžus aizdomās par terorakta plānošanu, ko iedvesmojis džihādistu grupējums "Islāma valsts" un kas notiktu ANZAC dienas dievkalpojuma laikā Melburnā.

Sidnejā terorakta plānošanā aizdomās turētā vecums ir satraucošs, bet ne pārsteidzošs, paziņoja Austrālijas tieslietu ministrs Maikls Kīnans.

"Diemžēl tā ir daļa no mūsu novērota šablona, ka arvien jaunāki cilvēki kļūst par [propagandas] mērķi un tiek sakūdīti veikt teroraktu," Kīnans paziņoja reportieriem Pērtas pilsētā.

Austrālijas valdība 2014.gadā paaugstināja terorisma draudu līmeni, reaģējot uz iekšējiem draudiem, kurus rada grupējuma Islāma valsts atbalstītāji. Policija kopš tā laika ir veikusi desmitiem reidu ar mērķi izjaukt teroraktu plānus, tostarp plānu uzbrukt valdības ēkām un karaflotes bāzei Sidnejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits