Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Austrālija neapmaksās jurista pakalpojumus par slepkavību uz mūžu notiesātās latvietes apelācijas lietā

Austrālijas Juridisko pakalpojumu komisija atteikusies sniegt Latvijas pilsonei Angelikai Gavarei valsts apmaksāta jurista pakalpojumus viņas apelācijas sūdzībā slepkavības lietā, jo uzskata A. Gavares prasību par „nepamatotu”, vēsta izdevums Adelaide Now.

Jāatgādina, ka pagājušajā nedēļā Austrālijas Augstākā tiesa par īpaši nežēlīgu 82 gadus vecas pensionāres Vonnas Makglinas (Vonne McGlynn) slepkavību, kas izdarīta 2008. gada nogalē, piesprieda 35 gadus vecajai divu bērnu mātei mūža ieslodzījumu ar tiesībām lūgt apžēlošanu ne ātrāk kā pēc 32 gadiem.

Kā uzskata apsūdzība, kura pieprasīja vispār liegt A. Gavarei iespēju lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu, Latvijas valstspiederīgā nogalinājusi 82 gadus veco V. Makglinu, sadalījusi viņas līķi gabalos, iepakojusi tos plastmasas maisiņos un ar bērnu ratiņiem nogādājusi tos uz upīti netālu no sievietes mājām Adelaidas piepilsētā Kristidaunsā. Pēc tam A. Gavare mēģināja piesavināties pensionāres īpašumu un noņemt viņas naudu no bankas kontiem.

Nogalinātās sievietes mirstīgās atliekas tika atrastas 2009. gada februārī – divus mēnešus pēc viņas pazušanas. Jāpiebilst, ka V. Makglinas galvu un rokas policisti tā arī neatrada un nelaiķe tika identificēta pēc gūžas endoprotēzes sērijas numura.

Pati A. Gavare tiesā savu vainu noliedza, tomēr tiesnese atzina apsūdzības apgalvojumus par pārliecinošiem, savā runā īpaši norādot, ka A. Gavari vadījusi tikai un vienīgi iedzīvošanās kāre, bet pats noziegums izdarīts ar īpašu nežēlību un necieņu pret cilvēka dzīvību.

Tagad A. Gavarei ir četras nedēļas laika, lai atrastu un noalgotu juristu, pretējā gadījumā viņai nāksies pašai pārstāvēt sevi apelācijas prasības izskatīšanas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits