Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Austrālijā pirmo reizi izmanto dronu slīcēju glābšanai

Austrālijas glābēji pirmo reizi veiksmīgi izmantojuši bezpilota lidaparātu, lai izglābtu divus slīkstošus peldētājus, ziņo BBC.

Austālijas Jaundienvidvelsas glābēji, reaģējot uz aculiecinieku ziņojumu, ka apmēram 700 metrus no krasta pamanīti divi pusaugu puiši, kas šķietami nevar nokļūt krastā, izmantoja bezpilota lidaparātu, lai nekavējoties nogādātu piepūšamo plostu 15 un 17 gadus vecajiem jauniešiem. 

"Little Ripper UAV [drona nosaukums - red.] šodien pierādīja, ka ir ļoti noderīgs, tas ir pārsteidzoši efektīvs dzīvību glābšanas aprīkojums, kā arī ļoti patīkami vadāms," sacījis glābējs Džejs Šeridans. 

Viņš norādīja, ka pagāja tikai viena vai divas minūtes no brīža, kad lidaparāts pacēlās no bāzes, līdz brīdim, kad puišiem tika nomests plosts. 

Austrālijas Jaundienvidvelsas apgabals pagājušā gada decembrī atklāja, ka ieguldīs dronu flotē 340 000 ASV dolāru. Daži no lidaparātiem ir paredzēti haizivju pamanīšanai, peldētāju brīdināšanai, bet vēl citi, kā šajā gadījumā izmantotais, ir aprīkoti ar glābšanas plostiem. 

Jaundienvidvelsas pārstāvis Džons Barilaro slavēja glābšanas operāciju, norādot, ka "nekad iepriekš drons, kas aprīkots ar peldierīci, nav izmantots, lai izglābtu peldētājus". 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits