Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Austrālijas tiesa noraida prasību atklāt Dalasas pircēju kluba nelegālo lejupielādētāju datus

Austrālijas federālā tiesa noraidījusi ASV kinostudijas prasību atklāt personīgo informāciju par vairākiem tūkstošiem austrāliešu, kuri turēti aizdomās par filmas Dallas Buyers Club (Dalasas pircēju klubs) nelegālu lejupielādēšanu, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Tiesnesis Naijs Perams trešdien noraidīja kompānijas Voltage Pictures jaunāko ierosinājumu, kā cīnīties ar vairāk nekā 4700 interneta lietotāju, kuri nelegāli lejupielādējuši 2013.gada kinolenti. Studija līdz 11.februārim var apstrīdēt lēmumu.

Perams sacīja, ka iepriekšējie ierosinājumi esot "absolūti nereālistiski" un "tik sirreāli, ka tos nevar uztvert nopietni".

Aprīlī tiesa atļāva Voltage Pictures pieprasīt no sešiem Austrālijas interneta pakalpojumu sniedzējiem iespējamo interneta pirātu vārdus. Taču Perams norādīja, ka esot jāsaglabā interneta lietotāju tiesības uz privāto dzīvi, tāpēc studija ar tiem varēs sazināties tikai ar tiesas atļauju.

Lai nodrošinātu rīkojuma ievērošanu, Voltage Pictures būs jāsamaksā 600 000 ASV dolāru (545 000 eiro) drošības nauda.

Kinostudija tikusi kritizēta par mēģinājumu "izrakstīt spekulatīvus rēķinus" - par autortiesību pārkāpšanu aizdomās turētajiem, draudot ar tiesu darbiem, prasīt samaksāt uzpūstas summas, piemēram, par negūtiem ieņēmumiem. Bieži vien interneta lietotāji pakļaujas un samaksā prasīto summu - bailēs, ka viņus varētu iesūdzēt tiesā.

Augustā Perams noraidīja Voltage Pictures pirmo ieteikto risinājumu - rakstiski un ar tālruņa palīdzību pieprasīt aizdomās turēto personīgo informāciju, tostarp algas apmēru.

Studija bija plānojusi no pārkāpējiem piedzīt vienas likumīgas digitālās lejupielādes cenu, maksu par personības noskaidrošanu, kā arī palielināt summu atkarībā no tā, cik daudziem citiem cilvēkiem tas pavēris iespēju nelikumīgi lejupielādēt Voltage Pictures filmas un cik daudzas citu kompāniju kinolentes lietotājs ir lejupielādējis no torentu vietnēm.

Pagājušonedēļ Voltage Pictures nāca klajā ar jaunu piedāvājumu. Kompānija vēlējas piedzīt no lietotājiem maksu par vienu likumīgu lejupielādi, tiesu izmaksas un fiksētu sodanaudu. Studija arī izteica vēlēšanos par 60 000 dolāru (54 595 eiro) lielu drošības naudu piekļūt vienai desmitdaļai pārkāpēju vārdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

AfD aizliedz vadošajam kandidātam ieņemt vietu EP

Vācijas galēji labējā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) nolēmusi izslēgt no partijas delegācijas Eiropas Parlamentā (EP) partijas EP vēlēšanu saraksta līderi Maksimiliānu Krā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits