Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Austrālijas Viktorijas štats kļuvis par Covid-19 otrā viļņa epicentru valstī

Austrālijas Viktorijas štatā aizvadītajā diennaktī vairāk nekā dubultojies inficēšanās ar koronavīrusu gadījumu skaits, sasniedzot 723, kas ir rekordliels gadījumu skaits gan štatā, gan visā valstī kopš pandēmijas sākuma.

Iepriekšējā diennaktī Viktorijas štatā, kas kļuvis par koronavīrusa pandēmijas otrā viļņa epicentru Austrālijā, tika reģistrēti 295 jauni inficēšanās gadījumi. Štatā ir arī lielākais dienas laikā mirušo skaits - 13.

Viktorijas premjers Daniels Endrjūss paziņoja par stingrākiem ierobežojumiem un obligātu sejas masku valkāšanu visā štatā no svētdienas. Štatā ar koronavīrusu inficējušies teju 10 000 cilvēku, 5385 gadījumi ir aktīvi un 312 cilvēki atrodas slimnīcās.

Endrjūss reportieriem pavēstīja, ka satraucošais pieaugums ir saistīts ar inficēšanos pansionātos, taču norādīja, ka pārāk daudz cilvēku joprojām iet uz darbu, pat ja viņiem ir simptomi, un daži pat ar pozitīvu testa rezultātu.

Lai arī cilvēkiem atļauts doties uz krogiem un restorāniem, ievērojot sociālo distancēšanos, viņiem aizliegts apciemot citu cilvēku mājas.

Austrālijā koronavīrusa uzliesmojuma otrajā vilnī inficēšanās gadījumu skaits strauji pieaug kopš jūlija sākuma un tagad pārsniedzis inficēto skaitu pirmajā vilnī martā un aprīļa sākumā.

Iedzīvotājiem aizliegts pamest Viktorijas štatu un uz tā robežām patrulē policija un armija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits