Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Avoti: Kims Čen Uns ieradies negaidītā vizītē Pekinā

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns ieradies negaidītā vizītē Pekinā, pirmdien pavēstīja trīs avoti. Kimam šis ir pirmais brauciens ārpus Ziemeļkorejas kopš valsts vadības grožu pārņemšanas 2011. gadā. Tuvākas detaļas par braucienu, arī par to, cik ilgi Kims uzturēsies un ar ko tiksies, nav pieejamas. Avoti lūdza viņu identitāti neatklāt, ņemot vērā informācijas sensitīvo raksturu.

Ķīnas galvaspilsētā minējumi par augsta ranga Ziemeļkorejas amatpersonas ierašanos sāka cirkulēt pēc tam, kad Japānas ziņu aģentūra Kyodo pavēstīja, ka Ķīnas pierobežas pilsētai Daņdunai cauri izbraucis specvilciens, kurā, iespējams, atradies Kims.

Telekanāls Nippon TV pārraidīja kadrus, kā pirmdien Pekinā iebrauc vilciens, kas bija līdzīgs tam, kādu 2011. gadā neilgi pirms savas nāves izmantoja iepriekšējais līderis Kims Čen Irs.

Sestdien kļuva zināms, ka Ziemeļkoreja piekritusi augsta līmeņa sarunām ar Dienvidkoreju, lai apspriestu loģistiku abu valstu samitam.

Abas puses ceturtdien nosūtīs delegācijas, katrā pa trim cilvēkiem, uz demilitarizētās zonas Panmundžomas ciemu. Sarunu mērķis būs sagatavoties samitam, kurš paredzēts aprīļa beigās.

Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina un Ziemeļkorejas vadoņa Kima Čen Una lēmums tikties ir pieņemts abu valstu tuvināšanās laikā, kas sākās ar Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā.

Ir paredzēts, ka abu Korejas valstu samitam sekos ASV prezidenta Donalda Trampa un Kima Čen Una divpusēja tikšanās, kas tiks sarīkota līdz maija beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits