Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Balkānu maršrutā esošās valstis vienojas par kopīgu patvēruma meklētāju reģistrāciju

Policijas vadītāji no piecām Eiropas valstīm, kuras šķērso galvenais nelegālo imigrantu pārvietošanās maršruts, ceturtdien vienojušies par kopīga patvēruma meklētāju reģistrācijas punkta izveidošanu uz Grieķijas-Maķedonijas robežas.

Nekavējoties tiks sākta plāna īstenošana par kara piemeklēto valstu bēgļu pārbaudīšanu un reģistrēšanu, kā arī viņu "kontrolētu transportēšanu" uz Austriju un Vāciju, nolēmuši Maķedonijas, Serbijas, Horvātijas, Slovēnijas un Austrijas policiju vadītāji.

"Mēs panācām vienošanos par imigrantu kopīgu profilēšanu un reģistrēšanu uz Grieķijas-Maķedonijas robežas," sacīja Horvātijas policijas direktors Vlado Dominičs.

"Mūs mērķis ir panākt, lai bēgļu nogādāšana no Grieķijas uz Maķedoniju un tālāk uz Austriju ir tik nesāpīga, cik vien iespējams," viņš piebilda.

Atbilstoši Eiropas Savienības (ES) robežaģentūras Frontex datiem nelegālo imigrantu skaits, kuri pērn ieradušies ES, pārsniedz 1,2 miljonus.

Lielākā nelegālo imigrantu daļa necenšas palikt pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits