Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Benksijs sagādā pārsteigumu britu skolēniem

Noslēpumainais grafiti mākslinieks Benksijs pārsteidzis kādas skolas audzēkņus savā dzimtajā pilsētā Bristolē. Ierodoties skolā pēc brīvdienām, skolēnus uz vienas no skolas ēkām sagaidīja pasaulslavenā mākslinieka darbs - attēls, kurā meitene ar nūju dzen degošu automašīnas riepu, vēsta CNN. Skolas, kuru aplaimot ar savu darbu, izvēle nav nejauša.

Lielbritānijā skolu audzēkņi nereti tiek sadalīti "namos", kuriem ir katram sava krāsa, nosaukums vai talismans utt. Tādējādi skolēni dažādās aktivitātēs, piemēram, sporta sacīkstēs, var sacensties namu starpā, lai komandu būtu iespējams veidot no visu klašu audzēkņiem. Bridžfārmas pamatskolā viens no šiem namiem nodēvēts Benksija vārdā - nosaukumu izvēlējušies paši audzēkņi, par to vēstulē informējot arī pašu grafiti mākslinieku. Uz vēstuli ar atbildes vēstuli viņš gan nav atbildējis, tā vietā izvēloties pateicību izrādīt ar zīmējumu. Skolas uzraugam atstāta arī neliela zīmīte, kurā pausts: "Paldies par vēstuli un to, ka nodēvējāt namu manā vārdā. Lūdzu - jums zīmējums. Ja tas jums nepatīk, droši papildiniet, esmu pārliecināts, ka skolotāji neiebildīs." Benksijs, kurš savus darbus allaž rada slepenībā un bez namu īpašnieku atļaujas, arī zīmītē piebildis: "Atcerieties - allaž ir vieglāk palūgt piedošanu, ne dabūt atļauju."Skolas administrācija gan par notikušo pieri nerauc un jau plāno, kā darbu labāk saglabāt. Jāatgādina, ka Benksija darbi pasaulē tiek pārdoti par visnotaļ iespaidīgām summām. Piemēram, kāda benzīntanka īpašnieks Losandželosā ierāmētu sienu ar Benksija grafiti pārdeva par 209 tūkstošiem dolāru. Tas gan nav iespaidīgākais rādītājs - par grafiti Vergu darbs, kur_ _attēlots bērns, kurš apģērbu rūpnīcā šuj Lielbritānijas karogu, izsolē samaksāti pat 750 tūkstoši mārciņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Laikraksts: Čečenijas līderis ir smagi slims

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums Novaja gazeta Jevropa.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits