Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bijušais darbinieks: Asānžs ir varaskārs paranoiķis

Interesantas detaļas par slavenā WikiLeaks dibinātāja Džūljena Asānža personību atklājis viņa bijušais cīņubiedrs Daniels Domšeits-Bergs. Savā grāmatā WikiLeaks iekšienē: mans laiks kopā ar Džūljenu Asānžu pasaules bīstamākajā mājaslapā vietnes bijušais galvenais programmētājs un preses pārstāvis ne vien stāsta par organizācijas attīstību, finansēm un darbības principiem, bet arī kritizē tās dibinātāja personību, vadības stilu un attieksmi pret sievietēm, atklājot faktus par samilzušajām problēmām organizācijas iekšienē, kas apgrūtinājušas tās turpmākās darbības efektivitāti.

«Es pirms tam nekad nebiju saskāries ar personību, kas balstītos tik lielās galējībās,» D. Domšeita-Berga vārdus citējis TheLocal.de. Viņš nenoliedz Dž. Asānža rakstura apbrīnojamās šķautnes, uzsverot, ka viņam piemīt neaprakstāmi lielas enerģijas rezerves, briljants prāts un brīvdomība, taču atklāj arī WikiLeaks vadītāja ēnas puses: viņš ciešot no paranojas un pārmērīgas varaskāres.

Runājot par Dž. Asānža attiecībām ar sievietēm, kas sabiedrībā kļuvis par aktuālu tematu saistībā ar viņam izvirzītajām apsūdzībām par izvarošanu un seksuālu uzmākšanos, D. Domšeits-Bergs grāmatā atklājis, ka viņa bijušā priekšnieka gaume ir ļoti viegli aprakstāma: jauna meitene (ideālā gadījumā - vecumā zem 22 gadiem), kas nekad neapšauba viņa vārdu patiesumu. «Viņai jāapzinās sava sievietes loma,» esot bijis viens no Dž. Asānža mīļākajiem teicieniem par daiļā dzimuma pārstāvēm.

D. Domšeits-Bergs, kuru organizācijā dēvēja par Arhitektu, WikiLeaks pameta septembrī, nespējot pieņemt tās vadītāja autokrātisko vadības stilu un atklātībai radītās vietnes arvien pieaugošo slepenību, raksta AFP. Diskutēt ar Dž. Asānžu esot bijis neiespējami, jo visas nevēlamās sarunas viņš pārtraucis, sakot: «Neizaicini vadītāju krīzes laikā.» Viņš neesot pieļāvis, ka kāds kritizētu ne vien viņa vadības stilu, bet arī pašu organizāciju. Šādos brīžos viņš apstrīdētājam pārmetis nepaklausību un WikiLeaks izrādīto nelojalitāti.

«Bērniem nevajag ļaut spēlēties ar ieročiem,» D. Domšeits-Bergs raksta savā grāmatā, skaidrojot iemeslus, kāpēc viņš, pametot Dž. Asānža lolojumu, paņēmis sev līdzi daļu slepenās informācijas. Viņaprāt, WikiLeaks vadītājs neizprot bīstamību, ko tā var nodarīt, ja ar to rīkojas neapdomīgi. Lai gan viņš līdz ar citiem organizāciju pametušajiem darbiniekiem drīzumā plāno atklāt WikiLeaks līdzinieci - OpenLeaks -, šo informāciju viņš tajā izmantot negrasās un sola atdot Dž. Asānžam to tad, kad viņš spēs nodrošināt savas vietnes drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits