Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brazīlijas Covid-19 vakcinācijas kampaņa ir viena no straujākajām pasaulē

Brazīlijā notiekošā vakcinācijas kampaņa pret Covid-19, kas sākumā bija lēna politisku iemeslu dēļ, tagad ir kļuvusi par vienu no straujākajām un visaptverošākajām pasaulē.

Brazīlijā, kas lepojas ar pasaulē ievērojamu vakcinēšanas sistēmu, vakcinācija pret Covid-19 sākās tikai janvārī - vairākas nedēļas vēlāk nekā ASV, daudzās Eiropas un Dienvidamerikas valstīs.

Kampaņu sākumā kavēja gan prezidents Žairs Bolsonaru, kurš centās mazināt jaunā koronavīrusa pandēmijas nopietnību un izplatīja nepatiesas ziņas par Covid-19 vakcīnām, gan loģistikas grūtības plašajā valstī.

Brazīlijā, kas ir otrajā vietā pasaulē pēc Covid-19 upuru skaita - vairāk nekā 588 000, vakcinācijas temps vēlāk paātrinājās un jaunu Covid-19 nāves gadījumu skaits kritās, jo sāka pienākt ārvalstīs ražotās vakcīnas un tika uzsākta vakcīnu ražošana turpat Brazīlijā. 

Pēdējos trijos mēnešos brazīliešu skaits, kas saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu, ir gandrīz trīskāršojies un sasniedzis 67,6% no iedzīvotājiem. Brazīlija šai ziņā apsteigusi ASV un Argentīnu, kur vismaz vienu devu saņēmuši attiecīgi 63,4% un 63,8%.

Pilnīgi vakcinēti gan ir tikai 36% iedzīvotāju, bet Brazīlija šai ziņā ir trešajā vietā starp 10 visvairāk apdzīvotajām pasaules valstīm.

Kampaņas sākumā, kad vēl nebija noregulētas vakcīnu piegādes, Brazīlija nolēma sapotēt ar pirmo vakcīnas devu iespējami vairāk cilvēku, nosakot garu intervālu starp pirmās un otrās devas saņemšanu. 

Brazīlija tagad pati ražo "AstraZeneca" un "Sinovac" vakcīnas atbilstoši saņemtām licencēm. 

Valstī arī praktiski nepastāv skepse pret vakcīnām, jo vairāk nekā 90% aptaujāto brazīliešu ir sacījuši, ka grib vakcinēties pret Covid-19. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits