Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Britiem piespriež četrus gadus cietumā par musināšanu uz nekārtībām Facebook

Diviem britu jauniešiem, kas pagājušajā nedēļā sociālās saziņas tīklā Facebook musināja uz nekārtībām, otrdien tika piespriests četru gadu cietumsods, otrdienas vakarā paziņoja policija.

20 gadus vecais Džordans Blekšovs un 22 gadus vecais Perijs Satklifs-Kīnans, kas abi ir no Ziemeļrietumanglijas, ir notiesāti pēc "Facebook" lapu izveidošanas, kurās viņi aicināja uz nekārtībām savās pilsētās.

Blekšova izveidotā lapa Smash Down Northwich Town (Sagraujiet Nortvičas pilsētu) mudināja cilvēkus 9. augusta vakarā pulcēties pie McDonald's restorāna pilsētas centrā. Satklifa-Kīnana izveidotā lapa Let's Have a Riot in Latchford (Ārdīsimies Lečfordā) aicināja rīkot nekārtības 10. augustā.

"Šodien pieņemtajos spriedumos ir atzīts, ka tehnoloģija var tikt izmantota ļaunprātīgi, lai kūdītu uz noziedzīgu darbību, un šie spriedumi ir spēcīga vēsts potenciālajiem nemiera cēlējiem," sacīja Češīras grāfistes policijas priekšnieka palīgs Fils Tompsons.

Viņš piebilda, ka jebkuram musinātājam uz nekārtībām draud pilna likuma bardzība.

Prokurors Mārtins Makrobs sacīja, ka Blekšova un Satklifa-Kīna izveidotās Facebook lapas izraisījušas "ievērojamu paniku un riebumu" vietējos iedzīvotājos.

Četru dienu ilgajās nekārtībās Londonā un citās Anglijas lielpilsētās, kas sākās 6. augustā un ilga četras naktis, gāja bojā pieci cilvēki.  

Nekārtības sākotnēji izcēlās pēc tam, kad 6.augustā pie policijas ēkas Londonas Totenemas rajonā notika mierīga protesta akcija pret kāda vīrieša bojāeju 4.augustā notikušā apšaudē ar policiju, taču pēc tam vairāki simti cilvēki sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīt veikalus. Daudzi apšauba versiju, ka jaunais vīrietis apdraudēja policiju, kas tiek skaidrots kā apšaudes iemesls.

Pēc tam nekārtības no Totenemas pārmetās uz citām vietām Anglijā un plosījās četras naktis, kļūstot par lielākajām nekārtībām, kādas Lielbritānija piedzīvojusi vairākās desmitgadēs.

Lielbritānijas policija saistībā ar nekārtībām aizturējusi gandrīz 3000 cilvēku, un lielākajai daļai no viņiem jāstājas tiesas priekšā par ļaunprātīgu dedzināšanu, vandalismu, laupīšanu un citiem noziegumiem.

Apsūdzības par slepkavību nekārtību laikā ir izvirzītas arī kādam 16 gadu vecam zēnam. Viņš apsūdzēts par uzbrukumu kādam 68 gadus vecam pensionāram, kurš ceturtdien no gūtajām traumām mira. Savukārt pusaudža mātei, kas arī piedalījusies nekārtībās, izvirzītas apsūdzības par izmeklēšanas traucēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācijā rūk patvēruma pieprasījumu skaits

Vācijā turpina rukt patvēruma pieprasījumu skaits, un maijā reģistrēti vairs tikai 17 231 sākotnējais pieteikums, liecina Federālā migrācijas un bēgļu lietu biroja (BAMF) dati.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits