Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Britu izlūki: Krievi pēc smagiem zaudējumiem atvelk savus spēkus no Harkivas apgabala

Krievija no Harkivas apgabala izvedusi savas armijas vienības, lai tās reorganizētu un papildinātu pēc kaujās ciestajiem smagajiem zaudējumiem, teikts kārtējā Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas ikdienas apskatā par situāciju Ukrainas frontē.

"Ukrainas spēki turpina pretuzbrukumu uz ziemeļiem no Harkivas, atgūstot kontroli pār vairākām pilsētām un ciemiem Krievijas robežas virzienā," norāda ministrija.

Britu izlūki secinājuši, ka Krievijas karaspēkam koncentrējoties uz operācijām Donbasā, Harkivas apgabalā dislocētās vienības zaudējušas spējas pretoties "mobilajiem un ļoti motivētajiem Ukrainas pretuzbrukumiem".

Neskatoties uz to, ka karadarbības sākotnējā posmā krieviem izdevās ielenkt Harkivu, tie tagad atvilkuši savas vienības no šī reģiona, lai pēc smagajiem zaudējumiem tās reorganizētu un papildinātu, lasāms Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Kā liecina britu izlūku rīcībā esošā informācija, pēc šo vienību papildināšanas un nokomplektēšanas tās varētu izvietot Severskijdoņecas labajā krastā.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija norāda, ka Krievija, atvelkot savus spēkus no Harkivas apgabala, faktiski atzīst savu nespēju ieņemt nozīmīgas Ukrainas pilsētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits