Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Britu policija atklāj piespiedu prostitūcijas tīklu, kurā iesaistītas arī Latvijas iedzīvotājas

Lielbritānijas policija Londonā aizturējusi sešus cilvēkus - četras sievietes un divus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par prostitūcijas organizēšanu un cilvēku tirdzniecību. Četri no aizturētajiem ir Krievijas pilsoņi, pie kam trīs no viņiem uzturējušies valstī nelegāli, vēsta laikraksts The Evening Standard.

Reida gaitā policija apmeklēja 13 dzīvokļus prestižos Londonas rajonos, tajā skaitā arī Čelsijā. Divu aizturēto dzīves vietās tika atrasti kopumā 75 tūkstoši sterliņu mārciņu skaidrā naudā, informē izdevums. Domājams, ka grupējumu vadījusi kāda 44 gadus veca sieviete no Krievijas, kura apcietināta savā mājvietā Čelsijā. Noziedznieku ikdienas ienākumi sasnieguši līdz pat 20 tūkstošiem sterliņu mārciņu.

Pats bordelis atradies vienas prestiža rajona mājas deviņos dzīvokļos, katrā no kuriem strādājusi viena sieviete. Visas sievietes šobrīd nogādātas īpašā rehabilitācijas centrā, savukārt norāda BBC Krievu dienests.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, sievietes ieradušās Lielbritānijā no Krievijas, Bulgārijas un Latvijas. Viņām solīts darbs tūrisma industrijā, parasti kā viesnīcu administratorēm, tomēr pēc atbraukšanas uz Londonu sievietes piespiestas nodarboties ar prostitūciju. Atteikuma gadījumā noziedznieki draudējuši izrēķināties ar viņu tuviniekiem dzimtenē. Nekāda plašāka informācija par atbrīvotajām sievietēm pagaidām netiek izpausta.

Atklāt grupējumu likumsargiem izdevies pateicoties tam, ko viena no meitenēm paziņojusi par notiekošo policijai. Britu tiesībsargājošu institūciju darbinieki pēc 12 nedēļas veikuši slepenu suteneru tīkla darbības novērošanu, lai savāktu nepieciešamos pierādījumos. Jāpiebilst, ka operācija īstenota Eiropas Komisijas līdzfinansētā projekta Eiropas kopienas pret cilvēku tirdzniecību (European Communities Against Trafficking – ECAT) ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits