Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Britu policijai radušās grūtības ar karaļpāra īpašumā atrastā līķa identificēšanu

Lielbritānijas policijai pagaidām nav izdevies identificēt karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā atrasto jaunās sievietes līķi. Policijai ir aizdomas, ka tā varētu būt vasarā pazudusī Latvijas valstspiederīgā Alisa Dmitrijeva, taču mirstīgo atlieku identificēšanā radušies sarežģījumi.

Šī lieta izpelnījusies milzīgu publicitāti Lielbritānijas medijos, kā arī daudzu citu valstu preses izdevumos, tostarp ASV izklaides ziņu žurnālā People.

Mirstīgās atliekas mežā Sendrinhemas lauku īpašumā Jaungada dienā atrada kāds cilvēks, kas pastaigājās ar suni. Pēc sākotnējā novērtējuma, mirstīgās atliekas tur atradušās vienu līdz četrus mēnešus, un izmeklētājiem ir aizdomas, ka mirušais cilvēks varētu būt Dmitrijeva.

17 gadus vecā Alisa Dmitrijeva pēdējo reizi redzēta 31. augustā neilgi pēc pusnakts Visbīčas pilsētā. Dmitrijevas ģimene policijā par meitenes pazušanu ziņoja 6. septembrī. Meitene dzīvoja kopā ar savu tēvu Oļegu Dmitrijevu, desmit gadus veco māsu Viktoriju un vecmāmiņu Lidiju Ņesterovu. Visbīča atrodas aptuveni 16 kilometru attālumā no karaļpāra Sendringhemas īpašuma.

Īpašumā atrastā cilvēka nāves apstākļi pagaidām nav skaidri, tomēr Norfolkas policija norāda, ka ir "maz ticams", ka jaunā sieviete mirusi dabiskā nāvē. Britu policija sākusi kriminālizmeklēšanu par iespējamu slepkavību. Pēc sākotnējā novērtējuma, nogalinātā sieviete bijusi no 15 līdz 23 gadus veca.

Ekspertiem radušās grūtības ar līķa identificēšanu, jo no mirstīgajām atliekām nav izdevies iegūt DNS profilu, tāpēc personības noskaidrošanā nāksies izmantot tradicionālas tehnikas. "No autopsijas laikā [otrdien] ņemtajiem paraugiem nav izdevies iegūt DNS profilu, tāpēc upura identitāte nav noskaidrota," sacīja Norfolkas policijas pārstāvis. "Tiks veikti papildu testi, kuru veikšana aizņems papildu 24 stundas. Policisti arī pievērsīsies tradicionālākām metodēm upura identificēšanai, kas aizņems ilgāku laiku," sacīja pārstāvis.

Policija pārbauda ziņojumus par tuvējā apkārtnē pazudušām personām, no kurām viena ir 31. augustā pazudusī Latvijā dzimusī pusaudze Alisa Dmitrijeva. Vēl policijas uzmanības lokā ir 29 gadus vecā Lietuvas valstspiederīgā Vitālija Baļutavičiene, kas arī augustā pazuda no Pītersboro. Aizdomās par lietuvietes nolaupīšanu un slepkavību aizturēts 46 gadus vecais Rims Venclovs, kuru Lietuva izdevusi tiesāšanai Lielbritānijā.

8000 hektāru lielajā Sendringhemas lauku īpašumā mēdz uzturēties britu karaliene Elizabete II ar vīru, Edinburgas hercogu, kā arī princis Edvards ar ģimeni. Pašlaik Sendringhemas īpašumā uzturas karalienes vīrs Edinburgas hercogs, kurš atlabst pēc Ziemassvētkos pārciestajām sirdsdarbības problēmām. Britu karaliskā ģimene īpašumā pavadīja Ziemassvētkus, sarīkojot putnu medības laukā tikai dažu simtu metru attālumā no vietas, kur atrasts sievietes līķis, vēsta britu mediji.

Bakingemas pils žurnālistiem paziņojusi, ka nekomentēs līķa atrašanu īpašumā, norādot, ka tā ir Norfolkas policijas lieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits