Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Bruņotu mersedesu kolonna izraisa minējumus, ka Kadafi devies uz Alžīriju

Ziņas par to, ka sešu ar bruņām klātu mersedesu kolonna no Lībijas iebraukusi Alžīrijā, izraisījušas minējumus, ka vienā no šīm automašīnām, iespējams, atradies Lībijas diktators Muammars Kadafi.

Ēģiptes ziņu aģentūra MENA, atsaucoties uz kādu Lībijas nemiernieku militārās padomes locekļa Gadamesas pilsētā teikto, sestdien vēstīja, ka piektdienas rītā cauri šai Lībijas pilsētai pie Alžīrijas robežas izbraukusi sešu bruņām klātu mersedesu kolonna, kuru eskortējuši Kadafi režīma karavīri, līdz automašīnas iebraukušas Alžīrijā.

Nemierniekiem nav bijis atbilstošu militāro līdzekļu, lai mēģinātu apturēt kolonnu.

"Mēs domājam, ka tajās [automašīnās] bija augstas Lībijas [režīma] amatpersonas, iespējams, Kadafi un viņa dēli," aģentūrai MENA sacīja nemiernieku pārstāvis.

Alžīrijas robežapsardzes amatpersona apšaubīja, ka šāda kolonna iebraukusi Alžīrijā, sakot, ka vietējie iedzīvotāji neko tādu neesot redzējuši. Tomēr šī amatpersona apstiprināja, ka Alžīrijas robežkontroles punkts Debdebā, kas atrodas šajā rajonā, esot atvērts.

NATO atteicās komentēt ziņas par to, ka šāda kolonna no Lībijas iebraukusi Alžīrijā. "Mēs nekomentējam ar izlūkošanu saistītus jautājumus," aģentūrai AFP paziņoja NATO misijas Lībijā preses sekretārs pulkvedis Rolāns Lavuā.

Alžīrija ir atteikusies atzīt Lībijas nemiernieku izveidoto Pagaidu pārejas nacionālo padomi, uzsverot, ka Lībijas konfliktā Alžīrija ievēro neitralitāti.

Šonedēļ nemiernieki iegāja galvaspilsētā Tripolē un ieņēma Kadafi rezidences kompleksu Babalazizijā. Kadafi atrašanās vieta nav zināma.

Pulkvedis Kadafi nāca pie varas 1969.gadā, militārā apvērsumā gāžot karali Idrisu. Sacelšanās pret Kadafi režīmu sākās februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zelenskis: Krievija nav gatava taisnīgam mieram

Krievija un tās vadība šodien nav gatava taisnīgam mieram, un to apstiprina diktatora Vladimira Putina šīs nedēļas paziņojums, kurā viņš pieprasa Ukrainas teritorijas, svētdien sacīja Ukrainas prezi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits