Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Čīle apmaksās dzimuma maiņas operācijas nabadzīgākajiem pacientiem

Čīles plāno drīzumā no valsts līdzekļiem apmaksāt dzimuma maiņas operācijas iedzīvotājiem ar ierobežotiem līdzekļiem, lai viņi varētu "atgūt savu patieso seksuālo identitāti", ceturtdien paziņojis Čīles veselības ministrs.

Līdz šim šādas operācijas bija pieejamas tikai privātās klīnikās un pacientam izmaksāja 20 000 līdz 30 000 ASV dolāru (aptuveni 11 000 līdz 17 000 latu). Tagad tās tiks veiktas arī valsts slimnīcās Čīles galvaspilsētā Santjago, Konsepsjonā un Valparaiso, paziņoja ministrs.

Pirms reformām nabadzīgākiem cilvēkiem nebija iespēju veikt dzimuma maiņas operāciju, intervijā aģentūrai AFP atzīmēja Homoseksuālistu integrēšanas un atbrīvošanas kustības (Movilh) vadītājs Rolando Himeness.

Pēc reformām operācijas izmaksas būs atkarīgas no pacienta ienākumu līmeņa, un pašiem nabadzīgākajiem tā būs bez maksas. Kopumā Čīlē, kur dzīvo 17 miljoni cilvēku, ir 3000 līdz 4000 transseksuālas personas, liecina Movilh aplēses.

Čīles Veselības ministrija īstenojusi arī citus pasākumus diskriminācijas mazināšanai, nosakot, ka asins bankas nevar atteikt donoriem, pamatojoties uz personas seksuālo orientāciju, un ka transseksuālas personas slimnīcās jāievieto vienā palātā ar tā dzimuma pacientiem, kādu sev vēlas šī persona.

Čīle nesen pieņēma jaunu likumu cīņai pret seksuāla un reliģiska rakstura diskrimināciju, un pašreiz tiek apspriests likumprojekts, kas regulē ģimenes partnerattiecības, tostarp arī homoseksuālu cilvēku starpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits