Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

CNN: Ziemeļkorejas rīcībā esot lielas Bitcoin summas

Pēdējo nedēļu straujais kriptovalūtas Bitcoin vērtības pieaugums, iespējams, iepriecina arī Ziemeļkorejas valdību, kas, kā ziņo CNN, pēdējā gadā ir nodarbojusies ar valūtas iegūšanu gan to "rokot", gan zogot, gan izspiežot no interneta lietotājiem visā pasaulē.

"Tas ir fakts, ka Ziemeļkoreja ir uzbrukusi virtuālās valūtas maiņas punktiem," sacījis Dienvidkorejas interneta drošības aģentūras vadītājs Lī Ton Kins, "Mēs nezinām, cik Ziemeļkoreja ir nozagusi, bet mēs zinām, ka policija ir apstiprinājusi režīma hakeru darbības."

Jāpaskaidro, ka Bitcoin ir virtuāla valūta, kuras vērtību negarantē nedz finanšu institūcijas, nedz valstis. Tā eksistē tikai internetā, un to ir iespējams iegūt "rokot", proti, izmantojot datoru, lai risināju vienādojumus, kas palīdz uzturēt savstarpējo valūtas grāmatvedības sistēmu, kura nepieļauj, ka kāds rada pats savus Bitcoin.

Ziemeļkorejas hakeri uzbrukuši vismaz četriem virtuālās valūtas tirdzniecības un maiņas punktiem Dienvidkorejā. Kā raksta CNN, eksperti šobrīd nevar prognozēt, cik daudz virtuālās valūtas ir diktatoriskā režīma rīcībā, taču zināms, ka režīms nekad nav slēpis savu interesi par kriptovalūtām. Nesen noslēgtajā valstī pat esot viesojies lektors, kas stāstījis par digitālās valūtas tehnoloģijām. 

Jāatgādina, ka Ziemeļkorejas hakeri tiek saistīti vairākiem globālajiem kiberuzbrukumiem, kas skāra tūkstošiem datorus visā pasaulē. Vīrusi bloķēja datorus un, ja nebija iespējams atrast prasmīgus kiberdrošības ekspertus, upuriem nācās hakeriem samaksāt izpirkuma naudu, izmantojot kriptovalūtas.  

Bitcoin vērtība šī gada sākumā bija tikai ap 1000 ASV dolāru par vienu virtuālo "monētu", bet šonedēļ vienas "monētas" cena sasniedz 17 000 ASV dolāru. Tā kā Bitcoin neregulē neviena finanšu institūcija tā ir pievilcīga ne tikai interneta lietotājiem, kas vēlas palikt anonīmi, bet arī tādiem starptautiskām sankcijām pakļautiem režīmiem kā Ziemeļkorejai. 

Top komentāri

3A
3
Interesanta tēma. Kaut kā jau tie sashēmotie un nozagtie no valsts miljoni jānoslēpj. Arī stipendiātu sarakstu var papildināt. Tiem jau arī kaut kā jālegalizē māmiņu - skolotāju mantojuma masas.
fakts
f
Tā ir nevērtīga, jo ar to valūtu viņš pat savu dibenu nevar noslaucīt...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits