Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Deli iecere ierobežot smogu ar helikopteru palīdzību izgāžas

Deli skāris pamatīgs smogs, kas ekspertu vērtējumā iedzīvotājiem dienā nodara tikpat lielu kaitējumu kā 44 cigarešu izsmēķēšana, taču plāni tā ierobežošanai saskārušies ar grūtībām.

Pilsētas amatpersonas lūkojušas ieviest vairākus pasākumus kaitīgā piesārņojuma ierobežošanai, tostarp nākušas klajā ar ideju izmantot valstij piederošās helikopteru kompānijas lidaparātus, lai virs pilsētas smidzinātu ūdeni, tādējādi veicinot kaitīgo daļiņu ātrāku nosēšanos, tomēr šis plāns izgāzies. Proti, izveidojies "apburtais loks" - pamatīgo smogu ar helikopteru palīdzību nevar ierobežot pārāk lielā smoga dēļ, vēsta The Guardian.

"Šobrīd biezā smoga dēļ helikopteriem nav iespējams veikt šo operāciju. Esam par to informējuši Deli administrāciju," izdevumam Indian Express paziņojuši kompānijas pārstāvji.

Tāpat šim plānam šķēršļi ir pašas pilsētas noteikumos, proti, virs daudziem rajoniem Deli, īpaši pilsētas dienvidu daļā, kur atrodas valdības ēkas un parlaments, ir noteikti stingri lidošanas ierobežojumi.

Jāatgādina, ka pastiprināts smogs Deli ietina jau aizvadītajā nedēļā, kad blakus esošajos apgabalos degošā labība kombinācijā ar lēno vēju pamatīgi pastiprināja gaisa piesārņojuma līmeni. Pasaules Veselības organizācija lēsusi, ka atsevišķos reģionos Indijas ziemeļos gaisa piesārņojuma līmenis 30 reižu pārsniedz maksimālo pieļaujamo robežu, lai gaiss nebūtu kaitīgs cilvēka veselībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits