Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Depardjē piereģistrējies savā jaunajā dzīvesvietā Mordvijas galvaspilsētā Saranskā

Nesen Krievijas pilsonību ieguvušais franču aktieris Žerārs Depardjē sestdien ieguvis pastāvīgo pieraksta vietu Krievijas Mordvijas reģiona galvaspilsētā Saranskā, paziņojis republikas preses ministrs Valērijs Marsejevs.

"Slava Krievijai, slava Mordvijai. Šis ir reģions bez naftas un gāzes, bet kurš ir bagāts ar cilvēkiem, kuri īsteno idejas," pavēstījis Depardjē, saņemot Krievijas pasi ar reģistrācijas zīmogu.

Viņš uzsvēris, ka reģistrēšanās Mordvijā nav formalitāte, bet gan nopietns un apdomāts solis, kas saistīts ar viņa plāniem bieži pabūt gan Krievijā, gan pašā Mordvijā.

Depardjē reģistrējies jaunceltnē Saranskas centrā Demokrātijas ielā 1 sava senā drauga "Gosfiļmfond" direktora Nikolaja Borodačeva radinieku dzīvoklī.

Aktieris arī paziņojis, ka plāno šeit atvērt savu restorānu.

Saranskā, kas atrodas uz austrumiem no Maskavas, dzīvo ap 300 000 cilvēku.

Kā jau LETA ziņoja iepriekš, Krievijas prezidents Vladimirs Putins janvārī parakstīja dekrētu, ar kuru Depardjē tiek piešķirta Krievijas pilsonība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli.

Kremlis pavēstīja, ka Depardjē pilsonība piešķirta par "viņa ieguldījumu Krievijas kultūrā un kinomākslā".

Depardjē pagājušā gada nogalē paziņoja, ka atsakās no Francijas pases, jo viņu esot dziļi aizvainojuši premjerministra Žana Marka Ero pārmetumi saistībā ar došanos "nodokļu trimdā" uz Beļģiju.

Depardjē nesen iegādājies īpašumu Beļģijā un gatavojas pārcelties uz dzīvi nelielajā Nešinas ciematā, kas atrodas kaimiņvalstī, pavisam tuvu Francijas robežai. Tur jau apmetušies aptuveni 2800 bagātu francūžu, vairoties no sociālistu valdības ieceres aplikt ar 75% nodokli gada ieņēmumus, kas pārsniedz miljonu eiro (702 800 latu).

Lai gan Francijas Konstitucionālā padome šo valdības lēmumu atzina par neatbilstošu pamatlikumam, valdība solījusi neatteikties no šīs ieceres un nākt klajā ar jaunu priekšlikumu.

Tikmēr augsta ranga Beļģijas amatpersonas izteikušās, ka Krievijas pilsonības piešķiršana Depardjē varētu traucēt viņa centieniem iegūt Beļģijas pavalstniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits