Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Desmit pasaules dārgākie zīmoli 2012. gadā

Korporācija Apple ieņem pirmo vietu 2012. gada pasaules dārgāko zīmolu sarakstā, secināts ikgadējā Eurobrand pētījumā. Apple zīmola kapitalizācija gada laikā ir pieaugusi par 44%, pārsniedzot 100 miljardu eiro atzīmi – atbilstoši pētījuma rezultātiem, Apple zīmola vērtība ir 100,24 miljardi eiro, vēsta britu laikraksts The Telegraph.

Otro vietu Eurobrand izveidotajā reitingā ieņem kompānijas Coca-Cola zīmols, kas pēc reitinga sastādītāju aprēķiniem ir gandrīz 60 miljardus eiro vērts, bet saraksta trešajā rindiņā atrodas aptuveni 54 miljardus eiro vērtais Microsoft zīmols.

Salīdzinot ar 2011. gadu, uz ceturto vietu ir pacēlusies informāciju tehnoloģiju korporācija IBM, kuras 53 miljardus eiro vērtais zīmols apmainījies vietām ar Google zīmolu, kas novērtētsˆ50,6 miljardu eiro apmērā. No desmitās vietas uz sesto ir pārvietojies tabakas kompānijas Philip Morris International zīmols (48,3 miljardi eiro), kam seko Procter&Gamble ar zīmola vērtību 47,1 miljards eiro.

Lejupslīdi piedzīvojis arī McDonald's 45,8 miljardus eiro vērtais zīmols, kas no sestās vietas pārvietojies uz astoto. Savukārt devīto un desmito ailes sarakstā ieņem attiecīgi Johnson& Johnson (44,7 miljardi eiro) un mobilo sakaru operators AT&T (44,5 miljardi eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits