Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dienvidkorejas eksprezidentei piespriež 24 gadus cietumā

Dienvidkorejas tiesa piektdien bijušajai valsts prezidentei Pakai Kin Hje par korupciju piespriedusi 24 gadu cietumsodu.

Tiesa atzina Paku par vainīgu korupcijā, varas ļaunprātīgā izmantošanā un spiediena izdarīšanā. Viņai papildus cietumsodam piespriests 18 miljardu vonu (13,8 miljonu eiro) naudas sods.

Paka piespiedusi kompānijas "ziedot" 77,4 miljardus vonu (60 miljonus eiro) diviem apšaubāmiem fondiem, kurus kontrolējusi viņas draudzene Čhoi Sun Sila, nosprieda tiesa.

"Apsūdzētā pēc Čhoi privātiem lūgumiem nelikumīgi izmantoja savu prezidenta varu, lai piespiestu kompānijas ziedot naudu fondiem," paziņoja tiesnesis. "Kompānijas bija spiestas ziedot lielu naudas summu (..) un apsūdzētā ļāva Čojai kontrolēt fondus, lai gan viņai (Čhoi) nebija šādu tiesību."

Dienvidkorejas konstitucionālā tiesa 2017. gada 10. martā Paku atcēla no amata, tiesai paturot spēkā parlamenta lēmumu par viņas impīčmentu saistībā ar plašo korupcijas skandālu.

 

Top komentāri

>:-)
&
Ar mistisko, "politisko atbildību " , tur , cauri vis netiek :D
Dadzis
D
Latvijai jāsāk kaut kad no kāut kā ņemt piemērs, nevis visus kriminālsodāmus noziegumu atklāšanu aizstājot ar civiltiesiskā kārtībā strīdu risināšanu !!!
...
.
Vajadzētu noslēgt līgumu ar Dienvidkoreju par mūsējo amatpersonu tiesāšanu, pie mums smagākais sods visiem blēžiem ir tik rotācija uz kaimiņu resoru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits