Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 6. jūnijs
Ingrīda, Ardis

Dievkalpojuma laikā Floridā sadedzina Korānu

Dievkalpojuma laikā protestantu draudzes baznīcā ASV Floridas štata mazpilsētiņā Geinsvilā sadedzināti musulmaņu svētie raksti Korāns. Pretrunīgo rīcību pārraudzīja skandalozu slavu ieguvušais draudzes The Dove World Outreach Center mācītājs Terijs Džounss, kurš izraisīja politiķu dusmas un plašus protestus musulmaņu zemēs pagājušā gada septembrī, paziņojot, ka 11. septembra terora aktu gadadienā sadedzinās Korānu.

Svētdien notikusī dedzināšana bija nodēvēta par «Korāna tiesu», kurā grāmata tika atzīta par vainīgu un sodīta. Petrolejā izmērcētais Korāna eksemplārs tika uzlikts uz baznīcas centrā novietotas metāla paplātes un aizdedzināts. Svētie raksti dega aptuveni desmit minūtes, un daļa no dažiem desmitiem klātesošo izmantoja iespēju nofotografēties pie liesmu apņemtā Korāna, vēsta AFP.

T. Džounss sacīja, ka dedzinājis grāmatu, «jo neesot saņēmis nevienu atbildi pēc tam, kad musulmaņiem dots vārds aizstāvēt grāmatu», kas, pēc mācītāja domām, ir vainojama dažādos noziegumos, kurus viņš nekonkretizēja.

Septembrī skaļi izsludinātos draudus dedzināt Korānu T. Džounss atsauca, paziņojot, ka viņa vadītā draudze to nekad nedarīs. Viņš apgalvoja, ka viņa vadītās draudzes nolūks bijis vērst uzmanību uz to, ka «islāmā ir elementi, kas ir ļoti bīstami un ļoti radikāli». «Mēs noteikti esam paveikuši šo misiju,» toreiz sacīja biktstēvs.

Viņa draudus septembrī nosodīja ASV prezidents Baraks Obama, bet ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss brīdināja, ka pretrunīgais gājiens var kaitēt amerikāņu karavīriem, kuri dienē Irākā un Afganistānā. Satraukumu pauda arī Interpols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits