Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
American Airlines ir viens no tiem avioindustrijas gigantiem, kas neplāno apturēt lidojumus ar Boeing 737 MAX 8

Divas katastrofas dažu mēnešu laikā: Kuras aviokompānijas turpinās lidot ar Boeing 737 MAX 8

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikusī Ethiopian Airlines avārija bija jau otrā traģiskā aviokatastrofa nepilna pusgada laikā, kurā iesaistīta jaunā Boeing 737 lidaparāta modifikācija - Boeing 737 MAX 8. Pērn oktobrī Javas jūrā iegāzās šī paša modeļa lidaparāts, kas bija Lion Air flotē. Kamēr vairākas aviokompānijas pēc notikušā apturējušas šo lidmašīnu izmantošanu, līdz tiks noskaidroti avāriju cēloņi, dažas aizvien veic lidojumus ar Boeing 737 MAX 8, vēsta CNN.

Kopumā šobrīd pasaulē aviokompāniju rīcībā ir aptuveni 350 šī modeļa lidaparātu, tās izmanto 54 aviokompānijas. Pilnu sarakstu ar lidsabiedrībām, kuru flotēs ir šī lidmašīna, iespējams aplūkot ražotāja Boeing mājaslapā. Kamēr dažas kompānijas pēc negadījuma apturējušas šo lidmašīnu izmantošanu, daļa turpina lidojumus, tostarp tāds aviosatiksmes gigants kā American Airlines, kura flotē ir 24 šīs modifikācijas lidmašīnas. Aviokompānija paziņojusi, ka pašlaik neplāno apturēt Boeing 737 MAX 8 izmantošanu lidojumos.

Lidsabiedrība paziņojumā pauda līdzjūtību aviokatastrofā Etiopijā bojāgājušo tuviniekiem, bet vienlaikus paskaidroja, ka "šobrīd par notikušā cēloņiem nav citu faktu kā vien medijos ziņotais. Esam pilnībā pārliecināti par savu lidaparātu drošību un mūsu apkalpes locekļu prasmēm, kuri ir spējīgākie un pieredzējušākie avioindustrijā."

Tāpat lidojumus ar šo Boeing modeli turpina pasaulē viena no lielākajām zemo cenu aviokompānijām Southwest Airlines, kuras rīcībā ir 34 šīs lidmašīnas. Arī šī aviokompānija neplānot pārtraukt lidojumus ar Boeing 737 MAX 8

Tāpat lidojumus turpinās tādas kompānijas kā Norwegian Airlines, TUI AviationSilk AirFiji AirwaysFlydubaiWestJet un vairākas citas mazākas lidsabiedrības. Lielākā daļa kompāniju paziņojumos norāda, ka negrasās pārtraukt lidojumus ar šo gaisa kuģi, "pamatojoties uz spekulācijām", un pauž pārliecību par savā flotē esošo Boeing lidaparātu drošību.

Tikmēr lidojumus ar Boeing 737 MAX 8 uz laiku pārtraukusi gan katastrofu piedzīvojusī Ethiopian Airlines, gan šāds rīkojums dots Ķīnas un Indonēzijas lidsabiedrībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits