Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Divi bandas locekļi atzīstas pazudušo Meksikas studentu nogalināšanā

Divi bandas Guerreros Unidos slepkavas atzinušies, ka nogalinājuši 17 no 43 studentiem, kas bija pazuduši pēc apšaudes un kuru mirstīgās atliekas sestdien atrastas masu kapos netālu no Igvalas pilsētas.

Masu kapi tika atrasti sestdien netālu no Igvalas pilsētas, kur pirms nedēļas pēc vardarbības uzliesmojuma pazuda 43 studenti.

Gerrero štata galvenais prokurors Inakijs Blanko Kabrera svētdien paziņoja, ka masu kapos atrasto līķu, no kuriem vairāki bija sadalīti gabalos un sadedzināti, identificēšanai nepieciešamas vismaz 15 dienas.

Pazudušo studentu vecāki nodevuši DNS paraugus, lai noskaidrotu, vai masu kapos atrastie līķi ir šie jaunieši.

Studenti pazuda pēc vardarbības uzliesmojuma, kad pašvaldības policija atklāja uguni pret autobusiem, kurus bija ieņēmuši pedagoģiskās koledžas studenti, kas protestēja pret diskriminējošu darbā pieņemšanas praksi. Incidentā tika ievainoti 25 cilvēki un 43 pazuda.

Pēc Blanko teiktā, vardarbībā bijis iesaistīts noziedzīgais grupējums Guerreros Unidos, pie kura piederējuši arī vietējie policisti.

Divi bandas locekļi, kas atzinās slepkavībā, esot saņēmuši norādījumus no Guerreros Unidos līdera, kurš pazīstams kā El Chucky, sagūstīt studentus un nogalināt viņus.

Prokurors sacīja, ka bandīti sagūstīja 17 studentus, aizveda viņus uz kalna virsotni, kur tika atrastu kapi, un tur viņus nogalināja.

Varas iestādes izdevušas orderi arī Igvalas mēra un drošības daļas direktora arestam, bet viņi ir aizbēguši no pilsētas.

Saistībā ar apšaudi arestēti apmēram trīsdesmit cilvēki, tostarp vismaz 22 policisti.

Varas iestādes informēja, ka masu kapi atrasti pēc aizdomās turēto sniegtajām norādēm, kas iegūtas nopratināšanas laikā.

Kāds apkārtnes iedzīvotājs pastāstīja, ka šajā apkārtnē dominē noziedznieku bandas. Šis aculiecinieks arī redzējis policijas darbiniekus apmeklējam masu kapu vietu, pirms varas iestādes to uzgāja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits