Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Doņeckas separātistu kaujinieku vidū pastiprinās panika un nesaskaņas

Promaskavisko separātistu grupējuma Doņeckas tautas republika (DTR) kaujinieku rindās pastiprinās panika un nesaskaņas, turklāt viņi sākuši nopludināt informāciju Ukrainas valdības pretterorisma operācijas vadībai, pavēstīja Doņeckas apgabala valsts administrācija.

"DTR biedru vidū pastiprinās panika un nesaskaņas. Kaujinieki sākuši ar neuzticēšanos izturēties pret savu priekšniecību un sākuši sadarboties ar pretterorisma operācijas vadību. Viņi sniedz datus par savu grupu izvietojumu un uguns punktiem, par pārvietošanos. Šodien ir informācija par sagrābtajiem objektiem, par dislokācijas vietām," teikts administrācijas paziņojumā.

Vienlaikus "kaujinieku pretestības centieni pasliktina kriminogēno situāciju reģionā".

Viens no kaujinieku līderiem Abvērs (kaujinieku komandiera Strēlnieka labā roka Sergejs Zdriļuks) mēģinājis sazināties ar pretterorisma operācijas vadību, lai vienotos par kaujinieku atkāpšanos no kauju zonas, trešdien pavēstīja pretterorisma operācijas štāba preses pārstāvis Vladislavs Seļezņovs.

"Daļa kaujinieku ir gatavi sadarbībai. Man ir informācija, ka zināmo notikumu gaitā Doņeckā Abvērs personīgi pieprasījis sazināties ar pretterorisma operācijas vadību, lai risinātu sarunas," sacīja amatpersona.

"Pretterorisma operācijas vadība paziņoja, ka sarunas var notikt tikai ar nosacījumu, ka teroristi noliek ieročus un padodas. Tikai ar tādiem nosacījumiem viņiem tiek garantēta drošība, un tikai ar tādiem nosacījumiem ir iespējamas kādas sarunas."

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits