Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Duterte pavēl ar buldozeru samīcīt luksus spēkratus 5 miljonu vērtībā

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, kurš bieži vien izcēlies gan ar valsts galvas statusam netipiski asiem izteicieniem, pat lamāšanos, kā arī pērn izvērtis asiņainu karu pret narkoindustriju valstī, raisot aizdomas par kārtības ieviešanu ar nelegāliem paņēmieneim un faktiski aizdomās turēto nolinčošanu, nu izcēlies ar kārtējo gājienu, lai nostiprinātu savu "stingrās rokas" un "kārtības sarga" reputāciju. Duterte pretkorupcijas kampaņas ietvaros pavēlējis ar buldozeru iznīcināt ekskluzīvus automobiļus un motociklus 5,5 miljonu ASV dolāru vērtībā, vēsta CNN.

Valdības izplatītā video redzams, kā prezidents noraugās 76 ekskluzīvu, bet kontrabandas ceļā valstī ievestu luksus spēkratu, tostarp LamborghiniPorsche un citu "augstākā plauktiņa" automašīnu iznīcināšanā.

Jāsaka gan, ka šī nav pirmā reize - Duterte arī februārī slavēja 30 luksus spēkratu iznīcināšanu. Taujāts, kādēļ gan konfiscētos auto nepārdot izsolēs un tādējādi negūt ienākumus valsts budžetā, prezidents toreiz norādīja, ka tādējādi izsolēs ar viltus identitātēm varētu piedalīties kriminālo organizāciju pārstāvji un atgūt savu preci.

Jāatgādina gan, ka prezidenta metodes cīņai ar noziedzību jau izpelnījušās starptautisko cilvēktiesību organizāciju uzmanību, un viņam pārmet gan taisnīgas tiesas principu neievērošanu (valdības spēku "karā pret narkotikām" nogalināti tūkstošiem cilvēku, daļa, visticamāk, bez tiesas sprieduma), gan vēršanos pret sev netīkamiem žurnālistiem un valdības ierēdņiem.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
Duarte ir moraals kroplis tur nav divu domu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits