Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Sagaidāms, ka Dziņpins turpinās vadīt valsti otro termiņu

Dziņpins partijas kongresā: Ķīnai pasaulē jāspēlē centrālā loma

Uzstājoties ar vairāk nekā trīs stundu garu runu 19. Ķīnas Komunistiskās partijas kongresā, partijas ģenerālsekretārs un valsts prezidents Sji Dziņpins uzsvēra, ka "aust jauna ēra, kur Ķīnai pasaules kontekstā jāspēlē centrālā loma".

"Šis ir vēsturisks posms Ķīnas attīstībā. Ķīnas nācija ir spējusi par sevi pastāvēt, kļūt turīga un spēcīga. [..] Šī būs ēra, kuras laikā Ķīna tuvosies mērķim būt pasaules varas centrā un sniegt lielāku ieguldījumu cilvēces labā," paudis 64 gadus vecais valsts līderis.

Prezidents uzsvēra, ka "līdz Ķīnas sapņa sasniegšanai ceļš nebūs viegls un prasīs vairāk par "bungu rībināšanu un saukļiem", lai mērķi sasniegtu. Mūsu uzdevums ir mudināt rīkoties, doties neatlaidīgā cīņā spēcīgas partijas vadībā". 

Dziņpins norādīja, ka valsts "straujā, Ķīnas sociālisma ietvaros panāktā attīstība parāda citām pasaules valstīm, ka ir jaunas alternatīvas". 

Kopš Dziņpina nākšanas pie varas 2012. gadā Ķīnas modernizācija un ekonomiskā attīstība tiešām uzlabojusies, taču vienlaikus oficiālā Pekina kritizēta par to, ka Dziņpina vadībā valsts vadība kļuvusi autoritārāka, tostarp intensīvāk notiek vēršanās pret opozīciju un cilvēktiesību aktīvistiem.

Visticamāk, jau drīz pēc kongresa noslēguma (nākamās nedēļas otrdienā) kļūs zināma jaunā varas elite, kas Ķīnu vadīs turpmākos piecus gadus. Sagaidāms, ka Dziņpins, kurš veltījis vērā ņemamas pūles varas konsolidēšanai, saglabās partijas ģenerālsekretāra amatu un turpinās vadīt valsti arī otro termiņu.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
centrālā loma? nav čalis tākā drusku pārāk augstās domās par sevi? kopš kura laika tā ateja ar nosaukumu ķīna kautkur ir bijusi vadošajā lomā iznjemot drausmīgi zemas kvalitātes preču ražošanā un intelektuālā īpašuma zagšanā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits